Haberler

Samsun'da 2 Çocuğunu Öldüren Anneye Ceza Verilmedi

Samsun'da 2 çocuğunu öldüren anneye ceza verilmediSAMSUN - Samsun'da 3 ve 9 yaşındaki iki kızını keserek öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan anneye şizofreni hastası olduğu için ceza verilmeyip, tahliyesine ve hastaneye yatırılarak tedavi altına alınmasına karar verildi.

Samsun'da 2 çocuğunu öldüren anneye ceza verilmedi

SAMSUN - Samsun'da 3 ve 9 yaşındaki iki kızını keserek öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan anneye şizofreni hastası olduğu için ceza verilmeyip, tahliyesine ve hastaneye yatırılarak tedavi altına alınmasına karar verildi.

Olay, İlkadım ilçesi Liman Mahallesi Öğretmenler Caddesi'nde 04 Ağustos 2016 tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, şizofreni hastası olduğu öne sürülen Ayfer K., akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle evinde cinnet geçirdi. Mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla evde olan kızları 3 yaşındaki Melisa K. ile 9 yaşındaki Bahar K.'yi vücutlarının çeşitli yerlerinden bıçaklayarak ağır yaraladı. Şizofreni hastası anne daha sonra aynı bıçakla kendini de yaralayıp intihar girişiminde bulundu. Çığlıklar üzerine eve gelen komşuları korkunç manzarayla karşılaşınca olayı polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri anne ve kızlarına ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gazi Devlet Hastanesine kaldırdı. Melisa K. ve Bahar K. yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Polis tarafından çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Ayfer K. hakkında Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde "ağırlaştırılmış müebbet hapis " cezası istemiyle dava açıldı.

Adli tıp kurumundan mahkemeye gelen raporda Ayfer K.'nin şizofreni hastası olduğu için cezai ehliyetinin bulunmadığı belirtildi. Bugün görülen davanın son duruşmasında Ayfer K.'ye adli tıp kurumunun raporu doğrultusunda ceza verilmedi. Mahkeme heyeti, Ayfer K.'nin tedavi olması için cezaevinden tahliyesine ve Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine yatırılarak tedavi altına alınmasına karar verdi.

(MAY-SLH-SÜ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İlkadım Samsun 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title