Haberler

Samsun'da 112 Acil Servis Ekibine Yapılan Saldırı

Samsun'da 112 Acil Servis ekibindeki doktor ve şoförü darbederek yaraladıkları, tehdit ve hakaret ettikleri iddia edilen 3 kişinin 8'er yıla kadar hapisleri isteniyor.

Samsun'da 112 Acil Servis ekibindeki doktor ve şoförü darbederek yaraladıkları, tehdit ve hakaret ettikleri iddia edilen 3 kişinin 8'er yıla kadar hapisleri isteniyor.

Samsun 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davada, yaklaşık 5 ay önce, Samsun Gazi Devlet Hastanesi önünde Mustafa Oturak adlı hastayı getiren "112 Acil Servis" ekibinde görevli doktor Zeynep Fırıncı ve ambulans sürücüsü Ali Birinci'yi kendilerini ambulansa almadıkları gerekçesiyle darbederek yaraladıkları, söz konusu kişilere tehdit ve hakarette bulundukları iddia edilen, hastanın oğlu Aziz Oturak ile arkadaşları Tanju Özalp ve Hakan Denli'nin tutuksuz olarak yargılanmasına başlandı.

Duruşmaya, taraflar ile şikayetçi avukatları katıldı.

Duruşmada, 8'er yıl hapisleri istenen sanıklardan Hakan Denli ilk sözü alarak, doktor ve ambulans sürücüsünden özür dilediklerini söyledi.

"Olay günü diğer arkadaşlarım Aziz ve Tanju ile birlikte mahallede otururken, Aziz'in babasının kalp krizi geçirdiği söylendi. Biz bunun üzerine hastaneye gittik" diyen Denli, savunmasında şunları söyledi:

"Aziz, ambulans şoförüne, 'ambulansa bir hasta yakını alma hakkınız var. Neden almadınız?' diye sorunca, ambulans şoförü de 'Size hesap mı vereceğim lan" şeklinde konuşunca aramızda tartışma çıktı. Ancak ben hiç kimseye vurmadım, tehditte bulunup hakaret etmedim. İtişme sırasında doktor hanım araya girmişti. Nasıl yaralandığını görmedim. Beraatimi istiyorum."

Tanju Özalp da Hakan Denli'nin savunmalarına katıldığını belirterek,

"Aziz'in babasının hastalandığını duyunca birlikte Aziz'in evlerinin oraya gittik. Hastayı ambulansa yarleştirdik. Aziz ambulans şoförüne ambulansa binmek istediğini, hasta hakları yönetmeliğine göre hasta yakınlarından birinin ambulansa binebileceğini söyledi. Ancak, ambulansın şoförü bizi tersledi. Biz özel bir araçla hastaneye gittik. Hastanenin önünde ben Ali Birinci'nin yakasından tuttum. Aramızda bir itişme oldu. Bize agresif davrandığı için zorumuza gitti. Kesinlikle hakarette ve tehditte bulunmadım. Doktor hanımın da nasıl yaralandığını bilmiyorum. Ben öncelikle yapmış olduğumuz terbiyesizlikten dolayı özür diliyorum. Pişmanım beraatimi istiyorum" dedi.

Diğer sanık Aziz Oturak da arkadaşları ile aynı ifadelerde bulunarak suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Şikayetçilerden doktor Zeynep Fırıncı, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirtti.

Fırıncı, "Hastayı ambulansa aldığımızda sanıkların üçü hastanın yanına bindiler. Ekipte bulunan sağlık memuru Esen Bulut'la kendilerini ikaz ettik. Biraz agresif davrandılar. Ancak ikna olup araçtan indiler. Yolda giderken, 'Sen kim oluyorsun?' diye bağırıyorlardı. Hastanenin önüne gittiğimizde ambulanstan indik, bir anda Ali Birinci'ye vurduklarını gördüm. Ali Birinci sersemledi. Ben bağırarak araya girdim. Bana da vurmaya başladılar. Bu arada 'Akıllı olun, size göstereceğiz, sizi öldürürüz' şeklinde tehditte bulundular" şeklinde ifade verdi.

Ali Birinci de sanıkların doğru söylemediklerini beyan ederek, "Biz hastayı almaya gittiğimizde doktor hanım, ben ve Esen bey vardı. Hastayı ambulansa yerleştirdiğimizde sanıkların üçü hastanın bulunduğu bölüme bindi. Ben de kendilerine yasak olduğunu söyledim. Aziz ve ya Tanju, 'biz buradan inmeyiz, kimse indiremez' dedi. Ben durumu kendilerine anlattım. Yasak olduğunu söyledim. İndiler. Ambulansın ön tarafına Aziz'in ablası oturdu. Hastaneye giderken, yolda bulundukları araçtan bana, 'Sana bunun hesabını soracağız' şeklinde sözler söylediler. Hastaneye gittiğimizde hastayı indirdik. Hastaneye teslim ettikten sonra Tanju bana hakaret ve tehdit kelimeleri kullanarak üzerime geldi. O sırada Aziz bana bir tokat attı, daha sonra hepsi bana vurdu. Doktor hanım da oradaydı. Hepsinden şikayetçiyim" dedi.

Savunmaların ardından duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

- SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title