Haberler

Samsun: Çocukların Kişiliğinin Gelişmesinde Oyuncakların Önemi

Çocukların kişisel gelişimi için oyun ve oyuncağın çok önemli olduğu bildirildi.

Çocukların kişisel gelişimi için oyun ve oyuncağın çok önemli olduğu bildirildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Özyıldız Güz, ilk bebeklik günlerinden, çocukluk dönemi sonuna kadar oyuncakların çocukların dış dünyayla irtibatını, öğrenmeyi, paylaşmayı, eğlenmeyi, mutlu olmayı, beceri ve kişiliğinin gelişmesini sağlayan en önemli unsurlar olduğunu kaydetti.

Ebeveynlerin doğru oyuncak seçimi yaparak çocuğun gelişiminde doğru adımlar atması gerektiğine dikkat çeken Doç. Dr. Güz, "Oyuncak seçimi ve oyuncak almak dışında aynı zamanda çocuklarımıza vakit ayırmalıyız. Onlarla oynayıp yol göstermeliyiz. Çocuklarımızın becerisinin ve kavramasının gelişmesine, paylaşımcı ve sosyal olmalarına yardımcı olabiliriz" dedi.

Tüm anne ve babaların hem yararlı olduklarını düşündükleri hem de hoşlarına gidip cazibesine kapıldıkları için bebekleri ve çocukları için bir çok oyuncak aldığını da ifade eden Güz, şunları söyledi:

"Fakat burada önemli olan, oyuncağı alırken çocuğun yaşına, gelişimine ve getireceği faydalara dikkat etmeliyiz. Çocuklarımızın gelişimi, becerilerinin artması, paylaşmayı öğrenmesi, kişilik gelişimi için oyuncak birinci derecede önemlidir. Bu nedenle şiddet çağrıştıran ve çocuklarımıza zarar verebilecek yapıdaki oyuncakları tercih etmemeliyiz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title