Haberler

Samsun: Büyükşehir Belediyesi'nden İstihdama Katkı

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nce projelendirilen İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığıyla Dünya Bankası'ndan Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Samsun Bölgesel Ekonomik Kalkınma A.Ş.'ye (SABEK) 783 bin YTL kredi desteği sağlandı.

Kredinin kullanımıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen imza töreninde konuşan ve Dünya Bankası tarafından kredi anlaşması için yetkilendirilen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, istihdam ve ekonomik gelişmeye dayalı böyle bir tesisi şehre kazandırmalarından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

İş kurmak isteyen, üretim yapmayı düşünen ve hem öz hem de işletme sermayesi olmayan girişimcilere imkan sağlamaya yönelik olarak inşa edilen İŞGEM'in, toplam 3 milyon dolara mal olduğunu belirten Yılmaz, "Hibenin haricinde geri kalan miktarı SABEK A.Ş. tarafından karşılanıyor. Dereler Köyü'nde 7 bin 463 metrekarelik bir alan üzerine yapılan İş Geliştirme Merkezi'nde her biri 271 metrekare alanda 26 atölye bulunuyor. 2 yıl süreyle makul bir bedelle kiraya verilecek olan atölyeleri kullanacak girişimcilerin ise iş fikrine, işin kentte yapılabilirliğine, istihdam sağlayıp sağlamadığına, finansmanına, girişimcinin sektöre olan yakınlığına, banka istihbaratına, pazar payına ve gözlemlerine bakılacak. Daha sonra başta Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere kamu kurum kuruluşları ile sivil toplum örgütü başkanlarından oluşan bir heyetten olumlu not alacak olan girişimciler, İŞGEM'e yerleşerek projesini hayata geçirecek. İki yıl sonra ise 26 iş yeri başka girişimcilere kiralanacak" dedi.

İŞGEM'in Samsun İli Gelişim Stratejisi çalışması sonucunda ortaya çıktığını hatırlatan Yılmaz, "Söz konusu projeyle şehrin gelişme dinamiklerinin öngördüğü sektörlere destek vermek ve bu sektörlerdeki eksik kişileri kazanmak istiyoruz. İŞGEM'in kentte iş ve istihdam oluşturma, başarılı işletmeler kurma, kalkınmayı hızlandırma, girişimciliği özendirme, ekonomiyi canlandırma, vergi kaynağı meydana getirme, rekabet ortamını iyileştirme gibi hedefleri bulunmakta. İş kurup üretim yapmak isteyen genç girişimcilerin elinden tutmak istiyoruz. Bunun bir benzeri Adana, Van, Tarsus'ta kurulmuştu. Bizde kent ekonomisine canlılık getirmek için bunu fırsat bildik ve Samsun'a kazandırdık. Bunun için mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

İŞ Geliştirme Merkezi'nin girişimcilere işyeri mekanı, makine ve teçhizat, finans, ofis hizmetleri, yönetim, güvenlik, danışmanlık ve eğitim gibi hizmetler verdiğine de değinen Yılmaz, merkezin 2 ay sonra faaliyete geçeceğini kaydetti.

KOSGEB Samsun Müdürü Hami Danış ise böyle bir merkezin kent gelişimine ve ekonomisine olumlu yönde yansıyacağını vurguladı. Daha sonra Başkan Yılmaz ile KOSGEB Samsun Müdürü Hami Danış, kredinin SABEK A.Ş.'ye verilmesi ile ilgili protokolü imzaladı.

(MD-SA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title