Haberler

Samsun: Btp Genel Başkanı Baş Samsun'da

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, "Ekonomiden de daha önemli olan kaliteli iş gücü yetiştirilmelidir" dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, "Ekonomiden de daha önemli olan kaliteli iş gücü yetiştirilmelidir" dedi.

Samsun İlim Yayma Vakfın'da BTP Samsun İl Başkanlığı'nın düzenlediği "Milli Ekonomi Modeli" konulu toplantıya katılan Prof. Dr. Haydar Baş, vatandaşlarla sohbet edip, kaynaşmayı amaçladıkları bir toplantı planlarken bunun, ani bir değişiklikle, Nobel'e aday gösterilen "Milli Ekonomi Modeli" konusuna döndüğünü, anlatımı uzun süreceği için konuyla ilgili yazdığı kitaptan gerekli bilginin edinilebileceğini söyledi. Güncel konulara değinen ve hükümeti eleştiren Haydar Baş, Milli Ekonomi Modeli programını bazı siyasilerin istismar ettiğini, bu modeli dünyada bir çok ülkenin benimsediğine dikkat çekti.

Türkiye'nin ebediyen yaşaması, ayakta durması gerektiğini ve bunun içinde çok çalışılması, doğru programlar uygulanmasının şart olduğunu ifade eden Baş, "Gelin Anadolu'yu, Türk milletini en yüce bir millet haline getirelim. Biz bu işi IMF kamçısını yemeden yapacağız. IMF'in Türkiye hizmet edebileceğini bir şekilde ülkeyi kalkındırabileceğini 3 Kasım seçimlerinde kabul ettiniz. 3.5 yıl sonra neyi gördük. IMF ile Türkiye aynı anda olmaz. Ne ABD, ne AB, ne de IMF. Bağımsız Türkiye'ye var mısınız?" diye konuştu.

Ülkenin problemlerini bildiklerini ve çözümü noktasında projelerle geldiklerini dile getiren Baş, "Ekonomiden de daha önemli olan kaliteli iş gücü yetiştirilmelidir. Bu gücü devletin, milletin yararına kazandırmadıktan sonra yaptığımız, yapacağımız tüm işler yok olmaya mahkumdur. Devlet ve millet yararına eğitim politikasını hayata geçirmeliyiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title