Haberler

Samsun: Bozuk Süt Uyarısı

Samsun Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci, "Sağlığımız İçin Kullandığımız Sütün Hayatımızı Altüst Etmesini İstemiyorsak Güvenilir Olmayan Sokak Satıcılarından Süt Almamalıyız. Başta Çocuklarımız Olmak Üzere Sağlığımıza Kastetmemeliyiz" Dedi.

Samsun Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci, "Sağlığımız için kullandığımız sütün hayatımızı altüst etmesini istemiyorsak güvenilir olmayan sokak satıcılarından süt almamalıyız. Başta çocuklarımız olmak üzere sağlığımıza kastetmemeliyiz" dedi.

Kirenci, sağlıklı ve dengeli beslenme açısından vazgeçilmez bir besin maddesi olan sütün yapısında bulundurduğu aminoasit, vitamin ve mineral maddeler yönünden çok zengin bir besin kaynağı olduğunu hatırlatarak, "Ancak, yapısı gereği süt çabuk bozulabilen ve insan sağlığı için tehlikeli de olabilen bir gıdadır" diye konuştu.

Gelişmiş ülkelere göre Türkiye'de daha az süt tüketildiğini ve tüm istatistiklere yansıyan süt konusunda tüketicilerin bilinçli hareket etmediğini kaydeden Kirenci, "Sürekli tükettiğimiz ve sağlığımızı direkt ilgilendiren et ve süt konusunda riskleri minimize etmek tüketici olarak bize aittir" ifadelerini kullandı.

Sütün kimyası gereği sağlık kaynağı olabileceği gibi uygun işlemlere tabi tutulmadığı ya da bilinçsiz kişiler tarafından işlenip satıldığı takdirde bir hastalık kaynağı olacağının unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Kirenci, şöyle devam etti:

"Bu durum kaynatma tedbirleriyle dahi giderilemeyecek boyutlara ulaşabilmektedir. Sokak sütü alıyorsak kesinlikle güvenilir kişilerden almalıyız. Şayet bu imkanımız yoksa mutlaka UHT (uzun ömürlü) ya da pastörize süt kullanmalıyız. Tabii bu arada denetimle ilgili kurum ve kuruluşları göreve davet etmeyi de ihmal etmeyelim. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için süt içmeyi teşvik edelim. Unutmayalım ki süt sağlıktır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title