Haberler

Samsun Belediyesinin Sosyal Hizmetleri

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, belediye olarak bakıma muhtaç kişilerin yaşadığı 3 bin 500 eve gittiklerini söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, belediye olarak bakıma muhtaç kişilerin yaşadığı 3 bin 500 eve gittiklerini söyledi.

Başkan Yılmaz, Atakum Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen 42. Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sempozyumu'nda, bakıma muhtaç yaşlı ve hastalara evlerinde verilen sağlık ve destek hizmetini Türkiye'de ilk kez kendilerinin yaptığını belirtti.

Bu hizmeti yaparken reklamdan kaçındıklarını dile getiren Yılmaz, "Bu işin övünmesi, reklamı olmaz. Çünkü o evlerde yaşayan insanların çocukları, yakınları var. Bu hizmet için 'Hastanın hiç kimsesi kalmamış da belediye mi bakıyor bu insanlara' diyen olur, yakınları incinir diye korkuyoruz." ifadesini kullandı.

Bu hizmeti 2006 yılında şahit olduğu ve kendisini derinden sarsan bir olaydan sonra hayata geçirdiklerini anlatan Yılmaz, "Bugün bakıma muhtaç bulunan 3 bin 500 eve gidiyoruz. Samsun merkezdeki 4 ilçenin dışında 8 ilçede de bu hizmeti gerçekleştiriyoruz. Bu hizmet için 4 milyon lira harcıyoruz. Bir duvar yıkılsa onu tamir etmek için bile biz bu parayı harcıyoruz zaten. Yani 3 bin 500 bakıma muhtaç insana bu hizmet için harcadığımız para hiçbir şey değil." diye konuştu.

Son zamanlarda başka bir ihtiyacı daha hisseder hale geldiklerini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

Yeni hedef intihar vakalarının önüne geçmej

"İntihar vakalarıyla karşılaşıyoruz. Bunu sayın Valimizle ve İl Emniyet Müdürümüzle, sosyal hizmet uzmanlarımızla konuşuyoruz. Son yıllarda çok enteresan olaylarla karşılaşıyoruz. Kredi kartı kullanımı ve bahis oyunları gibi konularla aşırı borçlanarak, sonrasında tefecilere bulaşıp baskılara dayanamayıp intihar edenler var.

Çok iyi psikiyatrist, çok iyi sosyal hizmetler uzmanı, çok iyi güvenlik uzmanları, çok iyi eğitmenleri de içinde barındıran bir birim kurarak bu hizmeti de yapacağız inşallah."

Konuşmaların ardından ihtiyaç sahibi özürlülere tekerlekli sandalye hediye edildi.

Sempozyuma Vali Osman Kaymak, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ve davatliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Atakum Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title