Haberler

Samsun: Belediyenin Omü'deki Kaçak Binalara Mühürleme Girişimi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) kaçak yapılan binaları mühürlemek isteyen Kurupelit Belde Belediyesi Fen İşleri ekibi, özel güvenlik elemanları tarafından içeriye alınmadı.

OMÜ Veterinerlik Fakültesi tarafından geçtiğimiz günlerde yapımına başlanan Hayvan Hastanesi binası ile Eğitim Fakültesi ek binası inşaatlarının kaçak yapıldığını tespit eden Kurupelit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, zabıta ekiplerini alarak bu inşaatları mühürlemek istedi. 2. nizamiye kapısında bekleyen OMÜ özel güvenlik ekipleri, belediye ekiplerinin inşaat alanına girmesini engelledi. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü görevlileri ile zabıta arasında sözlü tartışma yaşanırken, nizamiye kapısına gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertuğrul Bayraktarkatal bir süre Fen İşleri Müdürü Osman Özkaya ile görüştü. Türkiye'de 77 üniversite bulunduğunu belirten Prof. Dr. Ertuğrul Bayraktarkatal, "Bunların kaçının ruhsatı var. Eğer mühürlemek istiyorsanız ana nizamiye kapısını mühürleyin. Bizde sizin gibi kamu görevi yapıyoruz. Yarına kadar müsaade verin" dedi.

Fen İşleri Müdürü Osman Özkaya ise yasaları uyguladıklarını belirterek, OMÜ'ye bir gün daha ek süre verdi.

Belediyenin, yarın (cuma günü) OMÜ'deki kaçak yapıları mühürleyeceği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title