Haberler

Samsun: Başbakan Erdoğan Samsun'da

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Oba isimli helikopterle partisinin il kongresine katılmak üzere saat 19.00 sıralarında Samsun'a geldi. Burada partililere seslenen Başbakan Erdoğan, "Örgütlenmeniz aksiyoner ve aktif olursa, endişeniz olmasın seçimleri açık ara ile alırız" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Oba isimli helikopterle partisinin il kongresine katılmak üzere saat 19.00 sıralarında Samsun'a geldi. Burada partililere seslenen Başbakan Erdoğan, "Örgütlenmeniz aksiyoner ve aktif olursa, endişeniz olmasın seçimleri açık ara ile alırız" dedi.

AK Parti 2. Olağan Kongresi'nin yapıldığı Büyükşehir Belediyesi Amfi Tiyatrosu'nda bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Samsun'un Çarşamba ve Terme İlçeleri'nde yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Partililere seslenen Başbakan Erdoğan, "Örgütlenmeniz aksiyoner ve aktif olursa, endişeniz olmasın seçimleri açık ara ile alırız" dedi.

Konuşmasında erken seçime değinen Başbakan Tayyip Erdoğan, "Erken seçim istiyorlar. Bizim öyle bir sıkıntımız yok. Ama bunlar duymuyorlar. Sağır duymaz, uydurur. Duyma özürlü vatandaşlarımız anlıyor, bunlar onu da anlamıyor. Bazı beceriksizler yüzünden seçimler 3-4 senede bir yapılmış. Bize siz de yapın diyorlar. Başaramayacaksınız. Meclise müracaat edin, seçim sürecini değiştirelim. Hükümet başarılıdır ve çalışmalarını istikrarla sürdürmektedir. Karanlık tablo alarak geldik. Şimdi, 1987'den beri zorunlu memur ve işçiden kesilen zorunlu tasarruf mevduatı fonunda biriken 14 katrilyon lirayı ödedik. Bu fonda para yoktu, kağıt vardı. Ama biz 'devlet vatandaşına borçlu olmaz' dedik, en son 20 Haziran'da 14 katrilyonu faiziyle birlikte ödedik. Bankaların garantörü olan devlet İmarzedelere de 7 katrilyon ödedi. IMF'yi eleştiriyorlar. Biz mi çıkardık? Ey ANAP, DYP, DSP, CHP onlarla masaya siz oturmadınız mı? Hepiniz 23.4 milyar dolar borç para aldınız. Biz 11 milyar dolara indirdik. Nereden nereye. Göreve geldiğimizde Merkez Bankası'nda 26 milyar dolar vardı. Şimdi bütün sıkıntılara rağmen 56 milyar dolar döviz rezervi var. Hortumcular ile bu hükümetin arasında fark var. Biz olmasıydık, saydığım bu 4 kalemdeki borç 100 katrilyondu. Ekonomide ufak tefek sıkıntılar oldu. Karadeniz'de deniz patladığı gibi, ekonomide sıkıntı da olur. Kaptan eminse gemi karaya sağ salim çıkar. Şuan endişeye gerek yok. Hesabını iyi yapan, işi de iyi bilen yönetim iş başında. Biz tek kafayla değil, çok kafayla çalışıyoruz. Bu yüzden dünyada 17. büyük ekonomi olduk. En çok ihracat yapan 22. ülkeyiz. Göreve geldikten sonra ihracatımız 38 milyar dolardan 80 milyar dolara yürüyor. Enflasyon yüzde 130'dan yüzde 10'a düştü. Faiz yüzde 69'dan 13.5'e düştü. Şimdi 20'ye çıktı diye zil takıp oynuyorlar. İnsaf yahu. Çözüm üretemeyenler bir olumsuzlukta feryadı, figanı basıyor. Başka türlü halkı yanlarına çekmeleri mümkün değil. Ama halk bunların yanlarına gelmeyecek. Bizim niyetimiz hayır, akıbet de hayır olacak" diye konuştu.

Hem borç ödediklerini hem de yoksullukla mücadele ettiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, "3.5 yılda, 1.5 milyon aileye yarım ve 1 ton olmak üzere kömür yardımı yaptık. İlköğretimde kitaplar sıraların üzerlerinde. Gelecek dönemde liseler de kitaplarını sıralarının üzerinde bulacak. Samsun'da 3.5 yılda 75 bin derslik yaptık. Bilişim teknoloji sınıfı açılmayan okul da kalmayacak. Okula giden çocuğa para veriyoruz. Okula gitmeyen 700 bin yavrumuz vardı, 500 bine düştü. Okuma-yazma oranını yüzde 80'den yüzde 90'a çıkardık. Hedefimiz yüzde 100. Üniversiteli 45 milyon lira burs alıyordu. Şimdi 130 milyon lira alıyor. Sabah, akşam yemeği ile rakam 190 milyon lira oluyor. KÖYDES ile 2007 yılı sonuna kadar yolu ve suyu olmayan köy kalmayacak. Bu yıl bunun için 2 katrilyon lira ayrıldı. Karadeniz Sahil Yolu bu yıl sonu itibariyle tamamen bitecek. Öncekiler bu yolu 15 yılda 240 kilometre bitirebildi. Biz, 3.5 yılda 300 kilometre bitirdik. Farkımız bu. Bizim hızımızla gitselerdi, bu yol 7 yılda bitmiş olacaktı. Yolda kazalarda ölenler ile harcanan paralar cabası. Ama bunların öyle bir sıkıntısı yok ki. Bu dertli olanların işi. Biz dertliyiz. Bu vatanın, milletin derdi bizi sardı. Yollarda Veysel gibi yürüyoruz. Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece" ifadelerini kullandı.

TOKİ'de 70 bin konutu teslim ettiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle son verdi:

"200 bin konut inşaatı, 500'ü aşkın şantiyede 81 ilde devam ediyor. Yıl sonuna kadar 120-130 bin konutu teslim etmiş olacağız. İş bilenin, kılıç kullananın. Şimdi Samsun'da aşkla çalışan belediye başkanımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk adımı attığı Samsun'u şanına yakışır hale getiriyor. Samsun'a 5 yıldızlı oteller 2 yıl içinde yatırımcılar tarafından yapılacak. Ayrıca, Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Samsun-Ceyhan petrol boru hattı döşenecek. Yatırımcı İtalyan-Türk ortaklığı projelerini yapıyor. 2007 başında inşaat başlayacak. Mavi Akım da Ceyhan'a gidecek. Yeni Samsun enerji hattı olacak. Göç veren değil, göç alan il olacak."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından partililere AK Parti yemini yaptırdı ve Samsun Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışa katılmak üzere salondan ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title