Haberler

Samsun: Başarılı Öğrencilere Destek

Samsun'un ilk kademe belediyelerinden Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, liselerde başarılı olan öğrenciler ile yoksul öğrenciler için planladıkları sosyal ve sportif aktiviteler programı için okulları ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

Samsun Anadolu Lisesi ve 19 Mayıs Lisesi'nin ardından Samsun Endüstri Meslek Lisesi'ni ziyaret eden Başkan Kaldırım, burada Okul Müdürü Sahir Maden'e bilgi verdi. Projeyi hayata geçirmek için beldedeki tüm okul yöneticilerini ziyaret eden Başkan Kaldırım, Samsun Endüstri Meslek Lisesi'nde yaptığı açıklamada, projenin öğrencileri sosyalleştirme açısından önemli olduğuna değindi. Okullarda hep sorunlu öğrencilerle ilgileneceklerine dair bir kaide bulunmadığını dile getiren Kaldırım, "Başarılı öğrenciler ve maddi durumu iyi olamayan öğrenciler için neler yapabiliriz noktasında fikir alışverişinde bulunuyoruz. Başarılı ve yoksul öğrencilere destek anlamında, sosyal ve sportif aktiviteler, kültürel ve sanatsal etkinlikler ile geziler düzenlenmeyi düşünüyoruz. Burada belediye, okul yönetimi, okul aile birliği ve öğrencilerle beraber top yekun bir birliktelik oluşturmak istiyoruz. Gençlik Koordinasyon Merkezimizi kurduk. Çalışmalar doğrultusunda başarılı olan öğrencilerimizi, programlamak suretiyle bir dizi faaliyetler yapmak istiyoruz. Beyoğlu Belediyesi ile iş birliği içerisindeyiz. 3 bin kişilik kamp alanları var. Oraya öğrenciler göndereceğiz. Öğrencimiz, gezip görmeli. Onları sosyal yaşama hazırlamamız gerek. Bu çalışma diğer öğrencilere de örnek olacak ve onları ateşleyecek" dedi.

Samsun Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Sahir Maden, projeye sıcak baktıklarını dile getirdi. Böyle bir kapsamlı çalışmanın, gençleri psikolojik açıdan rahatlatacağını vurgulayan Maden, okullarında benzer çalışmalar yaptıklarını ancak bunların yeterli olmadığından bahsetti. Yeşil alan ve genişlik itibari ile okulun il genelindeki okullardan büyük olduğuna işaret eden Maden, "Alanımız büyük olduğu için zaman zaman otların temizlenmesi ve ağaçların budanması gerekiyor. Çevre düzenlemesi için belediye ekiplerini görevlendirmenizi istiyoruz" diye konuştu.

Fikir alışverişinden sonra Başkan Kaldırım ile Okul Müdürü Maden, okulu gezip incelemelerde bulundu.

(MD-SA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title