Haberler

Samsun: Bafra Ovası'nda Yetiştirilen Kavun Ve Karpuzlar Yarıştı

Bafra Belediyesi tarafından düzenlenen, Samsun İl Tarım Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Bafra Ziraat Odası'nın destekleriyle geleneksel hale getirilen 10. Kavun Karpuz Yarışması büyük ilgi gördü.

Bafra Belediyesi tarafından düzenlenen, Samsun İl Tarım Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Bafra Ziraat Odası'nın destekleriyle geleneksel hale getirilen 10. Kavun Karpuz Yarışması büyük ilgi gördü.

Alparslan Türkeş Parkı yanında bulunan fuar alanında gerçekleştirilen kavun karpuz yarışmasına 22 kavun, 23 karpuz üreticisi katılırken, değerlendirmeyi de 5 kişilik jüri yaptı. Jüri, değerlendirmede kavun ve karpuzların kabuk kalınlığını, meyve etini, rengini, büyüklüğünü, tadını ve şeklini ele aldı. Karpuz yarışmasında birinciliği 89.1 puanla Karıncak Köyü'nden Cemil Demirci kazanırken, ikinciliği 88 puanla Koşu Köyü'nden Güngör Yıldız, üçüncülüğü ise Karpuzlu Köyü'nden Orhan Deniz 87.9 puanla elde etti.

Kavun yarışmasında ise birinciliği 90.8 puanla Fener Köyü'nden Şenol Dursun kazandı. İkinciliği 89.9 puanla Kalaycılı Köyü'nden Rafet Demir alırken, üçüncülüğü ise Koşu Köyü'nden Yaşar Calp 89.3 puanla kazındı.

Yarışmada ilk üçe giren çiftçilere Bafra Belediyesi tarafından plaket ve kupa, Bafra Ziraat Odası tarafından da çeyrek altın verildi.

Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, Bafra'nın Türkiye'nin en verimli ovası üzerinde kurulduğunu ve bu ovada yetiştirilen kavun ve karpuzların lezzetli olduğunu belirterek, yarışmayla çiftçiye moral motivasyon verildiğini de dile getirdi.

Yarışma etkinliğine AK Parti Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya, Bafra Kaymakam Vekili ve Alaçam Kaymakamı Mustafa Masatlı, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, Kolay Belediye Başkanı Dursun Aygün, Çetinkaya Belediye Başkanı Ahmet Akbaş, Samsun İl Tarım Müdür Vekili Kadir İspirli, Bafra İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, Bafra TSO Başkanı Rızvan Aksoy, Bafra Ticaret Borsası Başkanı Rasim Güler, İl Genel Meclis Üyeleri Osman Yıldırım, Hüseyin Yurduseven, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title