Haberler

Samsun Atatürk'ün Otomobilinin Tekerleği İddiasıyla 15 Yıldır Saklıyor

Atatürk'ün otomobilinin tekerleği iddiasıyla 15 yıldır saklıyorSAMSUN'da antikacı 60 yaşındaki Nedim Genç, 15 yıl önce satın aldığı otomobil tekerleğinin Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru'yla Samsun'a gelişi ve ardından Amasya'ya gidişinde kullandığı otomobile ait...

Atatürk'ün otomobilinin tekerleği iddiasıyla 15 yıldır saklıyor

SAMSUN'da antikacı 60 yaşındaki Nedim Genç, 15 yıl önce satın aldığı otomobil tekerleğinin Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru'yla Samsun'a gelişi ve ardından Amasya'ya gidişinde kullandığı otomobile ait olduğunu iddia etti. Bu iddiasının ispat edilmesi için ilgili kurumlardan araştırma yapılmasını isteyen Genç, tekerleği özenle saklayıp koruduğunu söyledi.

Samsun'da 30 yıldan bu yana antikacı Nedim Genç,15 yıl önce köylerden eski eşyalar toplayıp satan bir kişiden etrafı beton çember ile kaplanmış eski bir otomobil tekerleği satın aldı. Beton çemberi kıran Genç, tekerleğin çok eski olduğunu fark edince araştırmaya başladı. Eski fotoğraflarda yaptığı araştırmada tekerleğin Mustafa Kemal Atatürk'ün kullandığı otomobilin tekerleğine bire bir benzediğini fark etti. Bunun üzerine araştırmasını derinleştirdi. Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru ile Samsun'a gelişi ve ardından otomobille bu gün Kurtuluş Yolu olarak adlandırılan güzergahı kullanarak Havza İlçesi'ne ve ardından Amasya'ya gidişini araştırdı. Okuduğu bir kitapta Havza'ya gidiş sırasında Atatürk'ün içinde bulunudğu otomobilin tekerinin defelarca patladığı ve sorun yaşandığını okudu. Tekerleği satın aldığı kişinin eşyaları topladığı bölgenin de kurtuluş yolu güzergahındaki köyler olduğunu öğrenen Genç, elindeki tekerleğin Atatürk'ün otomobiline ait olabileceğini idida etti.

15 yıldır tekerleği saklayan Genç, kentteki bir alışveriş merkezindeki antika eşyaların yer aldığı Antika Kültür ve Sanat Derneği binasında sergiliyor. Genç, kendisinin araştırmasının belli bir aşamada kaldığını belirterek ilgili kamu kurumlarından tekerleğin Atatürk'ün aracına ait olup- olmadığının belirlenmesi için araştırma yapılması konusunda destek istedi. Bazı kişilerin tekerlekle birlikte fotoğraf çektirdiklerini belirten Genç, şöyle dedi:

"Tekerleği itina ile saklayıp muhafaza ediyorum. Sembolik olarak 55 bin TL'lik fiyat koydum. Ama itina ile bir kamu kurumu, belediyenin saklayıp, koruma altına alınıp, teşhir edebileceğini bilsem verebilirim. Ben bu tekerleğin Atatürk'ün otomobiline ait olduğunu idida ediyorum. Bu noktada bunun teyidi için elbette araştırma yapılmasını isterim."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Bandırma 19 Mayıs Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title