Haberler

Samsun: Ak Partili Çakır'dan Terör Ve Şiddet Değerlendirmesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun Milletvekili Mustafa Çakır, Türk milletinin karşılaştığı terör ve şiddet olaylarının üstesinden gelebilme tecrübesi ve yeteneğine sahip olduğunu tarih boyunca gösterdiğini belirtti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun Milletvekili Mustafa Çakır, Türk milletinin karşılaştığı terör ve şiddet olaylarının üstesinden gelebilme tecrübesi ve yeteneğine sahip olduğunu tarih boyunca gösterdiğini belirtti.

Çakır, yakın tarihe bakıldığında bölücü ve kaos amaçlı terör olaylarına, yurt dışı ve yurt içinde Türk temsilciliklerine Ermeni saldırılarına, 1980 öncesi ideolojik terör ve şiddet olaylarına rastlandığını ve milletin soğukkanlılık, cesaret ve metanetini asla kaybetmediğini ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti'ni, Türk milletini, anayasal hukuk düzeni, bir top mermisiyle, birkaç bombayla yıkabileceklerini düşünenlerin yanıldığını vurgulayan Çakır, "En son görev başındaki hakimlerimize, hukukçularımıza, yasal görevlerini yerine getirirken subaylarımıza, polislerimize, askerlerimize, bekçilerimize, memurlarımıza yapılan silahlı saldırılarla bizi yıkabileceklerini sananlar yanıldı ve yanılmaya devam edecektir" dedi.

Orta Asya gezisinden yeni döndüğünü, Türk milletinin büyük bir millet ve bu milletin güçlü bir devlete sahip olduğunu, Asya steplerinden Cebelitarık'a kadar, AB ülkelerinden ABD'ye kadar bütün dünyanın bildiğini ifade eden Çakır, "Bir avuç bölücü ve çete, Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkabilecek ya da zaafa uğratabilecek güçte değildir. Hukukçularımıza, subaylarımıza, polisimize yapılan saldırılar çirkindir. Terörün ve şiddetin kamu düzenine ve kamu görevlilerine yönelik olmayan türü de çirkindir. Okullarımızda, şehir ve mahallelerimizde, köylerimizde yaşam değerlerinin öne çıktığı alanların kurulması, toplumsal gücümüz, dinamizmimiz, birliğimiz, barışımız ve uygarlığımız açısından önemlidir" diye konuştu.

Terörün, özellikle yasal ve hukuki alanda görev yapanlara yönelmiş olmasının manidar olduğuna işaret eden Çakır, şöyle devam etti:

"Bütün terör olaylarının kamuya yönelik olanına da, istikrarlı kalkınmamıza yönelik olanına da, yaşam değerlerimizi zayıflatacak olanına da aynı duyarlılıkta toplumsal tepkimizi ve devletimizin hassasiyetini göstermek zorundayız."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title