Haberler

Samsun AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan Kadın Artık Siyasette Daha Güçlü

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 5 Aralık 1934'teTürk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıl dönümü ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Biz Türkiye'de özgürlük ve demokrasi alanlarını genişlettik.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 5 Aralık 1934'teTürk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıl dönümü ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Biz Türkiye'de özgürlük ve demokrasi alanlarını genişlettik. Kadın artık siyasette, iş hayatında, evinde daha güçlü. Kadın sahip olduğu her konumda 15-20 yıl önceye nazaran, geçmişe nazaran bu gün çok daha güçlü. Biz kadınların artık daha çok karar alma mekanizmalarında olmalarını istiyoruz dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 5 Aralık 1934'te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıl dönümü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bir milletvekili olarak bu tarihin kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Karaaslan, Onun dışında bu tarih dünyada bu konuda öncü ülke olan Türkiye'nin bir vatandaşı bir evladı olarak da gurur vesilesi. Çünkü dünyada bu gün çok gelişmiş ülkeler tanımlayabileceğimiz insan hakları demokrasi konusunda kendilerini ön plana çıkaran ülkelerden çok çok yıllar önce bizim ülkemizde kadınımız bu hakkı elde etti. 1934 bu konuda gerçekten çok önemli bir tarih bir dönüm noktası. Çünkü biz eğer demokrasiden katılımcılıktan bahsediyorsak eğer kadının olmadığı bir alanda bundan söz etmemiz mümkün değil. O yüzden hayatın her alanında kadın olması ve elbette siyasette de olmalı. İşte o nedenle hem gençlerin hem kadınların siyasetteki temsilinin artmasını diliyorum dedi.

Karaaslan 'kadına fırsat verirse kadın yapar' düşüncesinin doğru olmadığını söyleyerek Kadın o fırsatı kendi oluşturandır. Hem de bütün imkansızlıklara rağmen yada bütün diğer sorumluluklara rağmen bunu yapar. Bir kadın milletvekili olarak şu andaki mevcut potansiyelimizin meclisteki temsilimizin çok önemli bir rakam olduğunu düşünüyorum. Zaten AK Parti iktidarlarıyla birlikte cumhuriyet tarihinde ilk kez temsil oranı yüzde 14'lere çıktı. Fakat yeterli mi hep söylüyoruz değil daha çok temsil edilmesi lazım. Hatta ben kendi şehrim için de bunu söylüyorum. Ben bu şehrin tek kadın milletvekiliyim ama gönül daha çok olmasını ister. Çünkü artık kadın erkekten ziyade bu temsilde 'Bende varım' demek 'Bende şehrim için en çok da ülkem için katkı veriyorum' demek önemli. Biz bunu 15 Temmuz'da çok net gördük. Belki o güne kadar dışarıda bir tecrübe yaşamamış, belki evin içindeki ailesiyle birlikte olan hayatını daha öncelemiş olan bir kadının biz o gece kahramana dönüştüğünü gördük mesele ülkesi, bayrağı, toprağı vatanı olunca. Bu potansiyel, mevcut durum bizim içimizde ruhumuzda var. İş ki onu ortaya çıkarabilecek ve onu destekleyecek tüm sistemi bununla birlikte kurgulamak diye konuştu.

Kendisinin AK Parti'de gençlik kollarında siyasete başladığını söyleyen Karaaslan, Sonra çok farklı farklı alanlarında görev alarak bu gün partimin en üst düzey karar alma organındaki 50 kişiden biriyim ve aynı zamanda genel başkan yardımcı olmak gibi çok önemli ve onurlu bir görevi icra etmeye çalışıyorum. Biz kadınların artık daha çok karar alma mekanizmalarında olmalarını istiyoruz. Ak Partinin bu gün en büyük başarısı kadın kollarıdır bunu açıkça söylemek lazım. Bu sadece üye sayısı ile ölçülebilecek bir başarı değildir bu bir adanmışlıkla ölçülebilir. Kadın diğer her şeyi o sorumluluklarını yerine getirirken siyasette var olur. Bizim kadın kollarımız dağ dere, tepe kış yaz yani hiç bir gözleri görmeden çalışırlar. Fakat Türkiye'de bu gün bizim ihtiyacımız olan ana kararların alındığı mekanizmalarda da kadınların sayısını artırmak. Burada bize çok büyük sorumluluk düşüyor. Çünkü eğer bizler başarılı olup önü açarsak bunun arkası gelecek diyerek sözlerine şöyle devam etti

Türkiye siyasetini değerlendirirken sadece son 15 yıllık AK Parti iktidarı ile değil bütün hikayeye baştan bakmak lazım. Neredeydik nereye geldik. Ama en büyük değişim son 15 yılda yaşandı. Bunu kabul ederek başlamak gerekir. Türk kadınının temsil noktasında önünde çok büyük bir engel vardı Türkiye'de başörtüsü sorunu. Bu gün bizim hatırlamadığımız bazen geçmişe dönüp baktığımızda bunlar Türkiye'de mi yaşanmış dediğimiz şeyler çok yakın geçmişte yaşandı bu ülkede. Aslında hafızamızı diri tutmamız lazım. Genç kızlar başörtüsü kullandıkları için okullara giremediler eğitim hayatının dışında bırakıldılar. Aynı zamanda bir kadın olarak bende varım iş hayatına girmek istiyorum kamuda görev almak istiyorum bende okuyup şu işi yapmak istiyorum dediğiniz de aynı zamanda meclise girip bende şehrimi temsil etmek istiyorum dediğinizde gerekli bütün etkenler olsa da başı örtülü bir kadın olduğunuz için bu engel sizi bunları yapmaktan mahrum kıldı bu ülkede. bunun kaldırılması kadının önünü açan, kadının siyasette ve diğer bütün alanlarda var olması önünü açan önemli kilit noktalarından birisidir. Biz Türkiye'de özgürlük ve demokrasi alanlarını genişlettik. Kadın artık siyasette, iş hayatında, evinde daha güçlü. Kadın sahip olduğu her konumda 15-20 yıl önceye nazaran, geçmişe nazaran bu gün çok daha güçlü. Bu gün iyi temsiller oldukça siyasette kadın görünür oldukça, karar alma mekanizmalarında daha güçlü oldukça bunun gerisinin de hızla geldiğini düşünüyorum.

Karaaslan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamasında 'Eğer bir erkek evine ekmek getiremiyorsa, yeterli kazancı elde edemiyorsa, eğer akşam eve geldiğinde tencere kaynamıyorsa o erkek hıncını kadından alır. Ne yapsın' dediğini söyleyerek, Yani ben bunu büyük bir hakaret olarak kabul ediyorum hepimiz için. Birincisi kadın evde bekleyen tencere kaynatması gereken, kaynamıyorsa da dayak yemeyi kendine hak görülen bir obje midir Aynı zamanda yoksul erkekler içinde bir hakaret olarak kabul ediyorum. Evine para götüremeyen o an için bir maddi sıkıntı yaşayan erkek gidip evde bunun acısını karısından çıkaran şiddet uygulayan mıdır Hayır ikisi de değildir. Biz bunun bir siyasi partinin genel başkanın ağzından çıkmış olmasını kınıyoruz. Her şeyden önce özür dilemesini bekledik dilemedi henüz. ama bu açıklamanın öyle boş bulunup söylenecek bir açıklama olduğun zannetmiyorum çünkü daha öncesi de var buna benzer açıklamalar. Biz o yüzden bu tip açıklamaları duymak istemiyoruz. kadınlar olarak duymak istemiyoruz. Biz 2017 yılının Türkiye'sinde gelecekle ilgili bu kadar güçlü hedefler koymuşken birilerinin şiddeti meşru gösteren açıklamalar yapmasını istemiyoruz. Biz şiddete hayatımızda sıfır noktasına getirip çıkarıp onun ötesinde daha nerelere gidebiliriz neler yapabiliriz diye hayal ederken bizi geriye çekmeye hiç kimsenin hakkı yok. Bu tip açıklamaları yapanların acil özür dilemesini bekliyoruz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çiğdem Karaaslan Ak Parti Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title