Haberler

Samsun: Add Genel Başkanı Eruygur Samsun'da

Atatürkçü Düşünce Derneği (Add) Genel Başkanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur, "Uğruna Kurtuluş Savaşı Yaptığımız Konuları Yeniden Diriltmenin Karşısında Durmak, Türkiye Cumhuriyeti ve Vatandaşları İçin Önemlidir" Dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur, "Uğruna Kurtuluş Savaşı yaptığımız konuları yeniden diriltmenin karşısında durmak, Türkiye Cumhuriyeti ve vatandaşları için önemlidir" dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Konferans Salonu'nda düzenlenen "Atatürk, Ulusal Güvenlik ve Ulusal Egemenlik" konferansına konuşmacı olarak katılan Şener Eruygur, ABD gibi ülkelerin güvenliklerini sürdürebilmek, siyasal manevralar yapmak, enerji kaynaklarını, ekonomisini ayakta tutmak için Büyük Ortadoğu Projesi gibi çalışmaları hayata geçirmeye çalıştığını savundu. Küreselleşmenin karşısında gerektiği yerde durulması gerektiğini ifade eden Eruygur, "Türkiye henüz ulusallaşma sürecini tamamlayamamıştır. Atatürk'ün kaybından sonra uluslaşma sürecinin tehlikeye girmesi yaşandı. Bizleri ulusallaşmada ayakta tutacak şeyler nedir? Lozan Anlaşması. Türkiye'yi kuran anlaşma. Bu anlaşmanın hükümlerini ortadan kaldırmak. Uğruna Kurtuluş Savaşı yaptığımız konuları yeniden diriltmenin karşısında durmak, Türkiye Cumhuriyeti ve vatandaşları için önemlidir" diye konuştu.

Papa'nın Türkiye ziyareti ve ekümenik sıfatı konusuna değinen Eruygur, "Dinler arası entegrasyon, mezhepler arası çatışmayı önleme, dostluk ilişkileri bunlar çeşitli nedenler. Ekümenik yapısına kavuşmuş bir kilise demek, Türkiye'de bundan sonra yapacağı isteğin artık uluslararası nitelik taşıması demektir. Türkiye'yi bölmeye yönelik bir gelişmenin başlangıcıdır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title