Haberler

Samsun: Acem Tekkesi Restore Çalışmalarında Sona Gelindi

Samsun'un İlk Kademe İlkadım Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan devralınan Acem Tekkesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

100. Yıl Bulvarı üzerindeki en az 150 yıllık geçmişi bulunan Acem Tekkesi'ne sahip çıkan İlkadım Belediyesi, 40 yıldır harabe halindeki binanın restorasyonunu hızlı bir şekilde yaptırdı. Binanın şu anda çevre düzenleme çalışmaları sürüyor.

Tekkenin önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını söyleyen Başkan Erdoğan Tok, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın gönderdiği ödenekle yapılan restorasyon çalışmaları hakkında AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir ve İl Genel Meclisi Başkanı Necati Demir'e bilgi verdi.

Çalışmaları yerinde gösteren Toük, "Burayı kültürevi yapacağız. Bir zamanlar, ibadet yeri olarak kullanılan ve daha sonra atıl vaziyette kalan Acem Tekkesi'ni Samsun'a yeniden kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada, şiir dinletileri ve türkü geceleri icra edilecek. İçerisinde kafe, sohbet odası bulunacak ve folklorik kültürümüz yaşatılacak. Ayrıca elişleri sergileri de açılacak" dedi.

Tok, belediye olarak tarihi ve kültürel miraslara sahip çıktıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title