Haberler

Samsun: 2006-2007 Eğitim-öğretim Yılının Başlaması

Samsun'da en çok ikiz öğrencinin bulunduğu Kocatepe İlköğretim Okulu'nda, bu yıl 26 ikiz öğrenci eğitim-öğretime başladı.

İl genelinde ikiz öğrencilerin ağırlıklı okuduğu Kocatepe İlköğretim Okulu'nda 2006-2007 eğitim öğretim yılında 4 yeni ikiz kayıt yaptırdı. Canik Beldesi'nde bulunan ve sürekli çok sayıdaki ikiz öğrencilerin doğum yapmasıyla gündeme gelen beldede, bu yılda aynı görüntüler yaşandı. Geçen yol 3 yeni ikiz okuldan mezun veren ilköğretim okulu, bu yıl 4 yeni kayıt aldı.

Okulda, öğretmenleri tarafından karıştırıldıkları için çoğunluğu değişik sınıflarda okuyan ikizlerin sabahçı olanları bir sınıfta toplanarak 2006-2007 öğretim dönemi için bilgi verildi ve yapmaları gerekenler anlatıldı. 2 bin 700 öğrencinin okutulduğu ve 95 öğretmenin bulunduğu Kocatepe İlköğretim Okulu'nun Müdür Yardımcısı Kemal Akın, bir sınıfta topladığı öğrencileri bir birleriyle tanıştırdı. Uzun süredir okulda okuyan öğrencilerden, yeni gelen arkadaşlarına yardımcı olmalarını isteyen Akın, öğrencilere başarılar dileyerek, derslerine çok çalışmalarını istedi.

İkizlerin çoğu ikiziyle aynı sınıfta olmaktan mutlu olduğunu belirtirken, bazıları da kendilerine 'ikizler diye hitap edilmesinden hoşlanmadıklarını, aynı sınıfta olmaları sebebiyle çoğu zaman tartıştıklarını dile getirdi. Ders konusunda birbirlerine yardımcı olduklarını vurgulayan bazı ikizler, bazen kıskançlık krizine girdiklerini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title