Haberler

Samsonıte Türkiye, 15 Yeni Mağaza Açmayı Planlıyor

Türkiye'ye Ekim 2007'den İtibaren Doğrudan Kendi Mağazalarını Açarak Giren Samsonite, Türkiye Pazarında Büyümeye Devam Edeceğini ve Gelecek Beş Yıl İçinde Yıllık Cirosunu 25 Milyon Euro'ya Çıkarmayı Hedeflediğini Açıkladı.

Türkiye'ye doğrudan kendi mağazalarını açarak giren Samsonite, Türkiye pazarında büyümeye devam edeceğini ve gelecek beş yıl içinde yıllık cirosunu 25 milyon Euro'ya çıkarmayı hedeflediğini açıkladı. Samsonite'ın uluslar arası mağazacılık kültürünü ve tasarımını tümüyle yansıtan ilk konsept mağazası da 8 Mayıs Perşembe günü İstanbul Astoria Alışveriş Merkezi'nde hizmete girecek.

Samsonite Türkiye Genel Müdürü John Haney, basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda, firmanın Türkiye'de 1 Ekim 2007 tarihinden itibaren doğrudan kendi adıyla açılan mağazalarla hizmet vermeye başladığını belirterek "Ekim 2007'den Mayıs 2008 başına kadar her şey çok iyi gelişme içinde. Seyahat çantaları başta olmak üzere tüm ürünlerimizde satışlarımız artarak sürüyor. Türk tüketicisi Samsonite'ı kalitesiyle, tasarımıyla ve işçiliğiyle zaten iyi biliyordu, şimdi doğrudan kendi mağazalarımızla bizi daha yakından tanıma fırsatı buldu. Samsonite'ı farklı ve üstün kılan tasarım, kalite, işçilik ve ustalık tüm ürünlerimizde her zaman en yüksek düzeydedir" dedi.

-5 YILDA 15 YENİ MAĞAZA-

Türkiye'de geleceğe yönelik yaptıkları planları anlatan Genel Müdür Haney, 2008'de 10 milyon Euro civarında bir ciro hedeflediklerini, gelecek beş yıl içinde 15'e yakın Samsonite mağazası açmayı planladıklarını, ancak bu konuda çok acele etmediklerini belirterek, "Bizim için doğru zaman, doğru yer, doğru metrekare çok önemli. Yeni mağaza açmak, en uygun yerleri bulmak ve bunlarla ilgili pazarlıkları yürütmek hiç kolay değil. Yeni açacağımız mağazalar sadece İstanbul'da olmayacak, Ankara, İzmir Antalya'da mağaza açma düşüncemiz var" diye konuştu. Haney, Black Label ile çok daha üst düzeyde bir kitleye ulaşmayı hedeflediklerini, 2'si İstanbul'da biri de Ankara'da olmak üzere 3 Black Label mağazası açmayı planladıkları kaydetti.

-5 YENİ FABRİKA SATIŞ MAĞAZASI-

John Haney, Türk tüketicisine daha yaygın bir şekilde ulaşmak için gelecek dönem planları içinde 5'e yakın da fabrika satış mağazası açılması bulunduğunu söyledi.

Samsonite markasının altında birçok farklı markanın yer aldığını, herkese ve her müşteri türüne göre ürünler bulunduğunu ifade eden John Haney, mağazalarda Samsonite, Samsonite Black Label, Samsonite OutLab ürünlerinin yanı sıra Türkiye'de artık Lambertson Truex, American Tourister, Lacoste ve Timberland markalarının daha çoklukla görüleceğini kaydetti.

-ÇOCUKLARI SIRT ÇANTASI YÜKÜNDEN KURTARACAĞIZ-

Okul öncesi ve okul çağındaki çocuklar için kaygı duyduklarını ifade eden John Haney, "Okul çağındaki çocukların bu kadar ağır yükleri uygun olmayan çantalarla taşıyarak sırtlarında ne kadar ağır bir yük altında olduklarını üzülerek izliyoruz. Bu yıl okullar açılmadan çocuklara yönelik olarak çok hafif ve kaliteli okul çantaları satışa sunacağız. Bu müjdeyi tüm öğrencilere vermek istiyorum" dedi.

-HAFİFLİK VE SAĞLAMLIK ZOR İKİ KELİME-

Samsonite'ın sağlamlık, kalite, yüksek işçilik, yaratıcı tasarım ile fark yaratan bir marka olduğunu hatırlatan Haney, "Hafiflik ve sağlamlık genelde yan yana kullanılması zor iki kelime. Ama Samsonite ürünleri hem hafif, hem tasarımı çok yaratıcı ve kaliteli hem de sağlam. Dolayısıyla Samsonite'da bu iki kelimeyi yan yana çok rahatlıkla getirebiliyoruz" diye konuştu.

-ÖMÜR BOYU GARANTİ-

Samsonite'ın toptan satışlarda DESA ile ortaklıkları başta olmak üzere YKM ve Boyner gibi önde gelen markalarla çalışmaya ve sinerji yaratmaya devam edeceğini, perakende mağazacılık ile toptan satışları bir bütün olarak değerlendirdiklerini kaydeden John Haney, "Her iki alanda da güçlü olmayı hedefliyoruz" dedi.

Samsonite ürünlerinin çok uzun garanti süreleri olduğunu, bazı ürünlerde bunun ömür boyu garantiye kadar gittiğini belirten Haney, "Garanti süresi geçmiş ürünlere bile teknik destek verebiliyoruz. Hatta dünyanın herhangi bir ülkesinde alınmış olan bir Samsonite ürününe de Türkiye'de teknik destek sağlıyoruz" açıklamasını yaptı.

-TÜRKİYE DE ÜRETİMİ DÜŞÜNEBİLİRİZ-

Toplantıda soruları yanıtlayan Haney, taklit ürünler konusunda "Bizim ürünlerimiz o kadar kaliteli ki bu ürünlerin taklitlerini yapmak için gerekli yatırımı yapacak cesarette birileri çıkar mı bilmiyorum" dedi. Türkiye'de üretime yönelik bir yatırım düşünüp düşünmedikleri konusunda ise Haney şunları söyledi:

"Şu anda üretim ağırlıkla Asya-Pasifik bölgesinde. Bizim ana hammaddemiz petrol olduğu için fiyatlardaki artışlar ürün fiyatlarına da yansıyor. O yüzden yeni ve farklı ürünlere odaklanıyoruz. Daha hafif ve daha kolay taşınabilir ürünler üretmek için yeni malzemeler ve yeni teknolojiler üzerinde de duruyoruz. Türkiye'de üretim için pazar koşullarını sürekli araştırıyoruz. Türkiye hem Avrupa hem de bölge için bir üretim üssü olabilir. Eğer böyle bir karar alırsak tabi ki yatırım konusunda ilk önceliğimiz DESA ile olur."

-YÜKSEK SEZONDA İYİ SATIŞ BEKLİYORUZ-

Samsonite Türkiye Pazarlama Müdürü Betül Sulamacı ise yeni sezon öncesinde şu değerlendirmeyi yaptı :

"Yılın tümüne ve her sezona yönelik ürünlerimiz olmakla beraber Nisan ve Mayıs'la birlikte bizim için yüksek sezon başlamış oluyor. Biz her türlü hazırlığımızı yaptık. Satışlarda çok iyi bir tablo bekliyoruz. Bu bizim Samsonite olarak Türkiye'ye doğrudan girdikten sonraki ilk yüksek sezon dönemimiz olacak. Anneler ve Babalar Günleri çok önemli. Ardından Haziran'da okullar kapanıyor ve tatiller, seyahatlar başlıyor. Satışlarda önemli bir canlanma bekliyoruz. Kriz koşullarının telaffuz edildiği bir ortamı dikkate alırsak, memnuniyetle söylemek isteriz ki 2008'in ilk döneminde Samsonite olarak olumsuz bir grafik izlemedik. Satışlardaki bu olumlu sürecin 2008 boyunca hızlanan bir tempoda gelişeceğini umuyoruz." (ANKA)

(NÇ/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title