Haberler

Samsatlı Depremzedeler Destekten Memnun

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremde zarar görenler, devletin bölgedeki yoğun yardım seferberliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yaklaşık 15 gün önce meydana gelen depremde evleri yıkılan Samsatlı depremzedeler, depremin hemen ardından bölgede Adıyaman Valiliği koordinesinde oluşturulan Kriz Masasının desteğiyle zor günlerini atlatmaya çalışıyor.

İlçede AFAD tarafından evlerinin yakınına kurulan çadırlarda barınan depremzedelerin tüm ihtiyaçları da kamu kurum ve kuruluşlarının işbirliğiyle karşılanmaya devam ediyor.

Depremde evi ağır hasar gören Ezher Dağhan da deprem sonrası ihtiyaçlarının anında karşılanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şu anda sıkıntılarının kalmadığını anlatan Dağhan, "Devlet o gün tüm kurumlarıyla vatandaşlarına yardımcı oldu, çok çok teşekkür ediyoruz. Özellikle güvenlik güçlerinden Allah razı olsun çünkü hırsızların gelip gittiğini duyduk, o sıkıntıdan da güvenlik güçlerimizin desteğiyle kurtulduk. Şu anda mağduriyetimiz çadırda kalmaktır o da Allah'ın işidir." diye konuştu.

"Allah devletimize zarar vermesin"

Depremzedelerden 65 yaşındaki Bedir Kuştepe de yaklaşık 30 yıl önce de ilçenin Kumluca köyündeki evini Atatürk Barajı'nın yapılması dolayısıyla terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

Doğal afetin Allah'ın takdiri olduğunu vurgulayan Kuştepe, "Depremden yarım saat sonra devletimiz var gücüyle tüm kurumlarla Devlet Su İşlerinden tutun Özel İdareye kadar A'dan Z'ye tüm kurumlarıyla burada seferber olup yardım ettiler, halen de ediyorlar. Biz şu anda devletimizden çok memnunuz ve razıyız. Allah devletimize ve askerimize zarar vermesin." şeklinde konuştu.

Kürtçe konuşan 72 yaşındaki Naile Sunay ise evinin depremde oturulamayacak duruma geldiğini ifade etti.

Başta gıda ve barınma olmak üzere tüm ihtiyaçlarını devletin karşıladığını aktaran Sunay, "Bize şu anda hazır yemek ve su dahi geliyor. Devletin verdiği çadırda kalıyorum. Sıkıntımız yok, çok şükür." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Adıyaman Samsat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title