Haberler

Samsat Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisi Düzenledi

Samsat Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından 2012-2013 eğitim öğretim yılında açılan mesleki kurslarda yapılan çalışmalar sergilendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yapılan sergi açılışında konuşan HEM Kurs Öğretmeni Gözde Küçük, Halk Eğitim Merkezlerinin en iyiyi, en doğruyu, en güzeli her zaman, her yerde ve herkes için sunan eğitim kurumları olduğunu belirterek, bu merkezlerin ülkemiz için bir fırsat olduğunu söyledi.

Küçük, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bilgi ve teknolojinin hızla değiştiği bir dünyada Türk insanının ihtiyaçları hızla değişmektedir. Kurslarımızda kültürümüzün göstergesi olan ürünlerimizin, çağdaş normlara uygun olarak günümüzde yaşatılması ve geliştirilmesi hedefimizdir. Bu yılki eğitim öğretim döneminde açılan 29 kursa 645 kursiyer devam etmiştir. Bu yıl ilk kez İŞKUR işbirliği ile açılan 4 kursta 100 bayan hem kurs görmüş hem de günlük 20 lira ücret almışlardır. Sadece bu kurslarda ilçemiz ekonomisine 594 bin lira girdi sağlanmıştır. Bu kurslarımızın açılması ve çalışmalarımız esnasında bizlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız İsmail Sündük başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

Kurslarda başarı gösteren kursiyerler adına sembolik belge dağıtım töreni kapsamında Kaymakam İsmail Sündük, Şeyma Ayhan ve Hatice Çetinkaya'ya, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat Fatma Çerçi'ye ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Eleştir ise Fatma Yoldaş'a belgelerini verdi.

Serginin açılışını gerçekleştiren Samsat Kaymakamı İsmail Sündük ve beraberindekiler sergiyi gezerek kursta öğretici ve kursiyerlerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Sergiyi gezdikten sonra değerlendirme yapan Kaymakam Sündük, Samsatlı bayanların açılan kurslara ilgi göstermelerinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Bireylerin ekonomik verimliliklerini arttırmak, değişen toplumsal ve ekonomik rollerine uyumlarını sağlamak, her yaştaki vatandaş için kaçınılmazdır. Çocuk ve gençler kadar yetişkinlerin de eğitimden nasibini almaları için altyapı ve zemin oluşturmamız gerekiyor. Bölgenin kültürüne, eğilimine ve taleplerine paralel olarak projeler hazırlayarak hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu yıl açtığımız bütün kurslarımız ilgi görmüşlerdir. Açılan bakır işlemeciliği kursumuzun çok kısa sürede belirlenen hedefe ulaştığını ve Samsat ilçemizin bakır işlemeciliği ile anılır duruma geldiğini memnuniyetle izlemekteyiz. Kurslarımıza devam eden kursiyerlerimize, değerli hocalarına ve emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Samsat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title