Haberler

Şampiyonluk Şansımız Çok Yüksek"

Beşiktaş Futbol Takımı'nın Portekizli yıldız ismi Ricardo Quaresma, ligde ikinci yarının başlamasını sabırsızlıkla beklediklerini, şampiyonluğun en büyük adayı olduklarını söyledi.

Beşiktaş Futbol Takımı'nın Portekizli yıldız ismi Ricardo Quaresma, ligde ikinci yarının başlamasını sabırsızlıkla beklediklerini, şampiyonluğun en büyük adayı olduklarını söyledi.

Siyah-beyazlı takımın konakladığı otelde basın toplantısı düzenleyen Ricardo Quaresma, "İkinci yarıda da lider olarak devam etmek istiyoruz ve şu an bunun için güç depoluyoruz. İkinci yarının başlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Ligde lider durumda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Quaresma, "Şampiyonluk şansımız çok yüksek. Biz büyük bir takımız. Türkiye'nin en büyük takımıyız. Her zaman şampiyonluk için oynuyoruz. İlk yarı boyunca çok iyi iş çıkardık. İkinci yarıda bunu devam ettirmemiz lazım. Çok büyük mücadele örnekleri sergiledik ve ikinci yarıda da aynısını yapıp, oyucuların bireysel yeteneklerini de içine ekleyip, şampiyonluğun en büyük adayı olacağız" diye konuştu.

Şampiyonluk yarışının yine üç büyük kulüp arasında süreceğini dile getiren Portekizli oyuncu, "Galatasaray kesinlikle yarışın dışında değil. Yine bu mücadelenin içinde olacaklardır. Çok zorlu bir yarış olacak ve son haftaya kadar devam edecektir. Biz ise Beşiktaş olarak başladığımız gibi bitirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Tepkilerim kasıtlı değil"

Takım içinde çok iyi bir hava olduğuna dikkati çeten Quaresma, oyundan alındığı zamanlarda bazen agresif tavırlar sergilediğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Birlikte oynamak bana zevk veriyor. Bazen oyuna çıkarken kontrol edemediğim tepkilerim olabiliyor. Ben hep takımıma yardım etmek istiyorum. Bunların hiçbiri kasıtlı değil. Bana gösterilen saygıdan ve oyuncuların bana gösterdiği güvenden çok memnunum. Bu saygı ve güven benim üzerimde farklı bir baskı oluşturuyor. Her gün bu takım için daha fazla mücadele etmem gerektiğini biliyorum."

"Futbolum değişti"

Ricardo Quaresma, Beşiktaş'ta 4 yıl önce forma giydiği döneme göre takım oyununa olan yatkınlığının geliştiğinin belirtilmesi üzerine, bu konuda bir değişim yaşadığını aktardı.

Dünyada oynanan futbolun 4 yıl öncesine göre farklılık gösterdiğinin altını çizen Quaresma, "Dört sene önceki futbol farklıydı, şimdiki modern futbol çok farklı. Ben de zaman içinde oyunumda değişimler yaşadım" değerlendirmesinde bulundu.

Saha içinde kendisine has özellikleri olduğunun anlatan Portekizli oyuncu, "Hocamın benden bekledikleri, takım için kullanmam gereken özelliklerim var. Çalım atmak gibi. Bunu da yeri geldiğinde saha içinde uyguluyorum. Takım menfaati için takım oyunu gerekiyorsa, buna da uyum sağlamam gerekiyor.  Planlanan oyun politikası üzerinde devam etmem lazım ki takım da kendi hedeflerine, şampiyonluğa ulaşabilsin" şeklinde görüş belirtti.

Öte yandan, takım arkadaşı Mario Gomez'in kendisini çizgi film ve sinema karakteri Hulk'a benzettiğinin hatırlatılması üzerine Quaresma, "O yıldız bir oyuncu. Bize çok katkı yaptı. Onunla oynamak bir mutluluk. Eğer ben de onu bir süper kahramana benzetecek olursam, 'Süper Mario' diyebilirim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Mario Gomez Beşiktaş Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title