Haberler

Şampiyon Takımın İlk Hedefi Süper Kupa

SİNAN ÖZMÜŞ - Hentbol Kadınlar Süper Ligi'nin son şampiyonu Muratpaşa Belediye spor'un ilk hedefi Süper Kupa'yı kazanmak.

Süper Lig'de üst üste kazandığı üç şampiyonluğun ardından iki yıl sezonları kupasız kapatan Muratpaşa Belediye spor, 2017-2018 sezonunda şanssızlığını kırarak yeniden lig şampiyonu oldu.

Bu yıl da sezona iddialı bir şekilde hazırlanan mavi-beyazlılar, iç transferde Yeliz Özel, Yasemin Şahin, Ayşe Dinç, Merve Durdu, Valeria Baranik ve Cansu Akalın'la sözleşme yenilerken, dış transferde Zağnos Spor Kulübünden 26 yaşındaki Yağmur Toprak ile 17 Yaş Altı Milli Takımı'nın önemli oyuncuları Eda Nur Kılıç, Öznur Özdemir, Beyzanur Türkyılmaz ve Ayşenur Solmaz'ı kadrosuna kattı.

Geçen yıl anne olduğu için hentbola ara veren 27 yaşındaki sol oyun kurucu Diğdem Hoşgör Binboğa ile de yeniden sözleşme imzalayan Akdeniz ekibi, takımın as oyuncularından Marina Tankaskaya, Yulia Snopova, Sevilay İmamoğlu Öcal ve Gülsüm Güleçyüz ile de yollarını ayırdı.

Bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme turunda mücadele edecek Muratpaşa Belediye spor, Polatlı Belediye spor ile oynayacağı Süper Kupa maçını kazanarak lige moralli girmek istiyor.

"Yeni bir misyon ile devam edeceğiz"

Muratpaşa Belediye spor Antrenörü Birol Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yılı şampiyon olarak tamamladıklarını anımsatarak, sezon sonunda kulüp yönetiminin yeni bir vizyon ve misyonla devam etme kararı aldığını belirtti.

Daha çok yerli ve genç oyuncuyla tecrübeli oyunların kaynaşımını öngören 3 yıllık bir proje yaptıklarını dile getiren Ünsal, "Tüm sporcularımızla üçer yıllık kontrat yaparak uzun vadeli bir çalışmaya girdik. Bu proje Türk hentbolunda ilktir. İnşallah bunun meyvesini Türk hentbolu ve Muratpaşa Belediye spor alacaktır." dedi.

Ünsal, Türk hentboluna oyuncu yetiştiren ve spor altyapısına tesis ve kulüpleşme anlamında önem veren misyonlarını kaybetmek istemediklerini vurgulayarak, ülkede hentbola özgü yatırımları yapan yegane kulüp olduklarını savundu.

"Başarımızı tekrar etmek istiyoruz"

Sezona Polatlı Belediyespor ile İzmir'de oynayacakları Süper Kupa maçı ile başlayacaklarını aktaran Ünsal, "Süper Kupa'yı daha önce iki kez kazandık, üçüncü kez Antalya'ya getirmek istiyoruz." diye konuştu.

Ünsal, Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceklerini, ancak Türkiye'deki hentbol düzeyinin henüz bu ligde tur atlamayı ya da final grubuna kalmayı başarabilecek güçte olmadığını ifade etti.

Bu nedenle Hırvat ekibi Podravka Vegeta ile 8-9 Eylül'de deplasmanda yapacakları maçların ardından yollarına muhtemelen bir alt kupa olan Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası'nda devam edeceklerini anlatan Ünsal, "EHF Kupası'nda daha önce yarı final oynamış bir kulübüz. Bu başarımızı tekrar etmek istiyoruz. Muratpaşa Belediyespor, Antalya'yı ve Türk hentbolunu Avrupa'da kendisine yakışan şekilde temsil edecektir. Genç ama gerçekten çok iyi bir kadromuz var. Ligde de her takım kadar iddialı olduğumuzu düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Oyuncu Yasemin: "İnşallah başarılı oluruz"

Takımın önemli oyuncularından Yasemin Şahin de Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gidebildikleri yere kadar gitmek istediklerini belirtti.

Polatlı Belediyespor ile oynayacakları Süper Kupa maçını alarak sezona kupayla girmek istediklerinin altını çizen Şahin, "Geçen seneye göre daha genç bir kadroya sahibiz. Gençlerle tecrübelilerin harmanlandığı bir grup olduk. İnşallah başarılı oluruz." dedi.

Annelik dolayısıyla bir yıl ara verdiği hentbola dönen Diğdem Hoşgör Binboğa ise aranın ardından takıma bomba gibi döndüğünü ifade ederek, "Bu sezon takımım için elimden geleni yapacağım. Takım olarak lig şampiyonluğunu kazanmak istiyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA / Spor

Süper Kupa Muratpaşa Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title