Haberler

Şampiyon Robotlar Belli Oldu

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARATUM) tarafından düzenlenen Uluslararası Robot Yarışması (KBUIRO 2018) tamamlandı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARATUM) tarafından düzenlenen Uluslararası Robot Yarışması (KBUIRO 2018) tamamlandı.

KBÜ Gökşen Mustafa Yücel Spor Salonunda iki gündür devam eden yarışmada, Kazakistan ve Gürcistan ile Türkiye'den 13 üniversite, 27 lise ve dengi okulundan 217 robot, 4 kategoride kıyasıya yarıştı.

"Safran çiçeği toplayan" kategorisinde Düzce Üniversitesinden "Amimilli_81" adlı robot birinci, "Kaynaşlı" adlı robot ikinci, Bahçeşehir Üniversitesinden "Emiras" isimli robot ise üçüncü oldu.

"Çizgi izleyen" kategorisinde Kanuni Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin "Atilla" isimli robotu birinciliği, "İlteriş" adlı robotu ikinciliği ve "Bozok" adlı robotu da üçüncülüğü kazandı.

"Sumo" kategorisinde Samandıra Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nin "S3" adlı robotu birincili olurken, Borusan Asım Kocabıyık Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nin "Roinins Robotic" adlı robotu ikinciliği ve yine Samandıra Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nin "S2" adlı robot üçüncülüğü elde etti.

"Serbest" kategorisinde Karabük Üniversitesi'nin "FiveTPM Takımı" birinci, Gazi Üniversitesi'nin "Otonom Sistemler Takımı" ikinci ve Kazakistan Taraz State Pedagogical Üniversitesi'nin "KartarSPU01" takımı üçüncü sırada yer aldı.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, yarışlar sonunda yaptığı konuşmada, üniversitesinin robot alanında dünya birinciliklerinin bulunduğunu söyledi.

Bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edeceklerini belirten Polat, "Bu konuda özveriyle çalışan ekip arkadaşlarımıza, Prof. Dr. Raif Bayır'a ve yardımcılarına teşekkür ediyorum. Güzel bir organizasyon oldu. İl dışından gelenler çok fazla, yurt dışından gelenler çok güzel robotlar ve işler yapmışlar. Üniversitenin rektörü olarak gurur duydum." diye konuştu.

Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Raif Bayır ise "Karabük Üniversitesi kurulduğu günden beri ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza atmış ve bu bilgi birikimiyle de bu yarışmayı düzenlemiştir. Üniversitemizde düzenlenen bu Uluslararası Robot Yarışması çok başarılı geçmiştir. Bu katılımı, üniversite ve orta öğretim kurumlarımızdan gelecek yıllarda da tekrar bekliyoruz." dedi.

Organizasyonun özel konuklarından insansı robot "Sanbot" da konuşmasında, Karabük Üniversitesi'ni, Karabük'ü ve Safranbolu'yu çok beğendiğini, ayrıca bu kadar çok robotun arasında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti ve emeği geçenler ile Rektör Polat'a teşekkür etti.

Dereceye girenlerin ödülleri, Polat ve diğer akademisyenler tarafından verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kazakistan Gürcistan Türkiye Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title