Haberler

Şampiyon Hokeyciler, Yurda Döndü

Slovenya'da düzenlenen 21 Yaş Altı Erkekler Avrupa Salon Hokey Şampiyonası'nda namağlup şampiyon olan Türk Milli Takımı, İstanbul'a döndü.

Avusturya'nın Graz kentinden hareket eden uçakla Atatürk Havalimanı'na gelen kafileyi Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan karşıladı. Baykan, sporculara ve teknik ekine çiçek verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, telefonla milli takım başantrenörü Yusuf Kasım ve takım kaptanı Ali Akın Özkılıç ile konuştu ve milli takımı elde ettiği başarıdan dolayı tebrik etti.

Mehmet Baykan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençler kategorisinde elde edilen başarıların çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Hokeyde Türkiye yeni yeni toparlanan ve branşı benimseyen bir ülke. Çim hokeyi alanında ülkemiz nizami sahalara son birkaç yılda kavuştu. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Başbakanımızın destekleri, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın direktifleri doğrultusunda spor teşkilatımız, dünya ve Avrupa şampiyonalarında, olimpiyatlarda, olimpik ve paralimpik branşlarda başarı sağlama adına gereken her türlü çabayı sarf ediyor. Ülkemiz müthiş bir tesis yapılanmasını devam ettiriyor. Bundan hokey de nasibini alıyor." diye konuştu.

Birçok branşta uluslararası başarı kazanıldığına değinen Baykan, şunları kaydetti:

"Sporcularımız başarıları kazanmaya devam etsinler, devletimiz ve spor teşkilatımız, onların başarılarını hem maddi hemde manevi olarak ödüllendirecek. Bu millet, ülke bu başarıları hak ediyor. Federasyon başkanımızı, yönetimimizi, teknik kadromuzu, sporcularımızı ve bu işin gizli kahramanları ailelere tebrik ediyorum."

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, başarıların artarak devam edeceğini belirterek, "Ülke olarak böyle başarılara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardı. Çok zorlu müsabakalar yaptık ama sporcularımız, bizden 100 yıl önce bu spora başlayan Avrupalıların tamamını dize getirdi. Türk milletinin daha çok başarılara ihtiyacı var. Bu gençler, daha fazlasını da başaracaktır." ifadelerini kullandı.

Milli takım başantrenörü Yusuf Kasım, elde ettikleri başarıyı şehitlere adadıklarını vurgulayarak, "Yaptığımız maçların 5'ini kazanıp, 1'inde berabere kaldık. Ülkemize namağlup şampiyon olarak döndük. Bu şampiyonluğu tüm şehitlerimize, Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin gibi kahramanlara armağan ettik. Bu başarının devamının geleceğine inanıyoruz. Daha güzel günler bizi bekliyor." diye konuştu.

Takım kaptanı Ali Akın Özkılıç, şampiyonaya gitmeden zor müsabakalar yapacaklarını bildiklerini kaydederek, "Şampiyonaya çok iyi hazırlandık. Federasyon başkanımıza 'şampiyon olacağız' diye söz verdik. Birlik ve beraberlik içinde Türk bayrağını dalgalandırdık. Şampiyonluğu şehitlerimize armağan ediyoruz. Takım olarak çok mutluyuz. Bizden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: AA / Spor

Mehmet Baykan Slovenya Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title