Haberler

Şampiyon Boksörler İş Arıyor

Yüzlerce Madalya, Onlarca Kupa ve Sayısız Birincilikler Kazanan Ancak İşsiz Olan Kırıkkaleli Milli Boksörler Hakan Dolunay ve Kardeşi Gökhan Dolunay, Yetkililerden İş ve Sosyal Güvence İstedi.

Yüzlerce madalya, onlarca kupa ve sayısız birincilikler kazanan ancak işsiz olan Kırıkkaleli milli boksörler Hakan Dolunay ve kardeşi Gökhan Dolunay, yetkililerden iş ve sosyal güvence istedi.

Milli boksörler Hakan Dolunay ve kardeşi Gökhan Dolunay, 10 yaşından beri boks yaptıklarını ve sayısız madalya kazandıklarını belirterek, "Madalyalarımız var, ama işimiz yok" diyerek, yetkililerden iş istediler. Verilen boş vaatlerle kandırıldığını ileri süren ve 'Geleceği olmayan bir sporcuyum' diyerek isyan eden Hakan Dolunay, "Spor yaşantımı Belediye spor Kulübü'nde sürdürdüğüm sırada çeşitli vaadler verilerek, kulüpte kalmamı sağladılar. Müsabakaları takip edeceğim diye lisede sınıfta kalarak, lise diplomamı alamadım. Başarılı bir sporcuyum, ne kadar madalya aldığımı bile bilmiyorum, ama sosyal güvencesi olmayan bir sporcuyum" dedi. Hakan Dolunay, "Başarılı olduğum dönemde beni İstanbul Kartal spor Kulübü transfer etti. Cüzi bir miktar da para verdiler. Kırıkkale'de yaşıyorum, ama Kartal spor Kulübü adına müsabakalara çıkıyorum. Şuanda 23 yaşındayım. Bu spor için yapılan her şey çok güzel, ama elimde bu kadar madalya olmasına rağmen hala sosyal güvencem yok. Önceki ay parmağım incindiğinde 3 ay spor yapamadım, fakat doktora da gidemedim. Belediye'den, spor yaparken iş verileceğini söylediler, ama şimdi sigortam bile yok" şeklinde konuştu.

Türkiye Şampiyonluğu, 1998 yılında Avrupa ikinciliği, 2005 yılında Güney Afrika'da Ordulararası Dünya Şampiyonası'nda ikinciliği, uluslararası turnuvalarda ise sayısız derecelerinin bulunduğunu belirten Hakan Dolunay, kardeşi Gökhan'ın ise 8 kez Türkiye birincisi ve Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılan turnuvada Dünya ikincisi olduğunu söyledi.

Boyunlarında taşıyamayacakları kadar çok olan madalyalarını evlerinde saklamaktan başka bir şey yapamadıklarını ifade eden Gökhan Dolunay ise, kendilerine bir iş imkanı verilmesini istedi.

Kırıkkale'de boks antrenörlüğü yapan İbrahim Solmaz da genç sporculara destek verilmesi gerektiğini belirterek, "Memleketimizde boks sporu çok iyi durumda, ama maddi anlamda diğer milli sporcularımıza yapılan destek gibi işadamlarımız, maalesef boks sporuna sahip çıkmıyor. Milli boksörlerimize, devletin sahip çıkması durumunda sporcularımızın, bizleri daha iyi temsil edeceklerine inanıyorum. Maddi güçleri ve sağlık güvenceleri olmadığından bir yere kadar boks yapıyorlar. Bu şampiyon sporcularımıza sahip çıkalım ve içinde bulundukları zor durumdan onları kurtaralım" diye konuştu.

(SY-BÖ-KÇ-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title