Haberler

Şampiyon Bisikletçinin Ölümü Yeniden Soruşturulacak

2004’te hayatını kaybeden şampiyon İtalyan bisikletçi Pantani’nin cinayete kurban gidip gitmediğine dair soruşturma açıldı.

2004 yılında yaşamını yitiren İtalya ve Fransa Bisiklet Turu şampiyonu Marco Pantani'nin ailesinin talebi üzerine, İtalyan sporcunun ölümündeki şüphelerin açıklığa kavuşması için yeniden soruşturma başlatıldı.

1998 yılında hem İtalya Bisiklet Turu'nu hem de Fransa Bisiklet Turu'nu kazanarak adından söz ettiren Marco Pantani'nin ölümü, yeniden İtalya'nın gündemine geldi.

Henüz 34 yaşındayken İtalya'nın Rimini kentinde konakladığı otel odasında 14 Şubat 2004 akşamı cansız bedeni bulunan ve o dönem yapılan incelemelerde aşırı doz kokainden öldüğü açıklanan Pantani'nin, kokain değil cinayete kurban gittiğini savunan ailesi, savcılığa yeniden soruşturma talebinde bulundu.

Ailenin avukatı Antonio de Rensis'in Rimini Savcılığı'na 9 aylık bir çalışma sonrası sunduğu soruşturma talebinde, İtalyan bisikletçinin olay sabahı, kapıyı önceden tanıdığı suikastçisi ya da suikastçileri olabilecek kişilere açtığına ve bu kişilerle girdiği tartışma sırasında iki defa resepsiyondan jandarma talep ettiğine dikkat çekildi. de Rensis'in şikayetinde, şampiyon bisikletçinin bu kişilerce tartışmanın devamında darp edildiği ayrıca kokain karıştırılmış su içirilerek olaya intihar süsü verilmeye çalışıldığı ifade edildi.

Oğlunun ölümüne ilişkin savcılığın yeniden soruşturma talebini kabul etmesini La Gazzetta dello Sport'a değerlendiren anne Tonina, "Önemli olduğu kadar bizim için buruk bir gün. Bir yandan memnunum, artık rüzgarlara haykırmıyorum. Diğer taraftan da hala içimde büyük bir öfke var. Neden bunca zaman" dedi.

Acılı anne, oğlunu kaybettiği 2004'te kimsenin kendisine tatmin edici cevap veremediğini de sözlerine ekledi. - Roma

Kaynak: AA / Spor

Fransa İtalya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title