Haberler

    Şamliyonluk Liginde 1. Hafta Tamamlandı!

    Zübeyr Bozkurt / Skorer

    16 Haziran 2018 Cumartesi günü başlayan lig karşılaşmaları, ilk haftasını dün akşam oynanan dört maç ile tamamladı.
    Günün ilk maçı, Dark Passage ile Beykent Üniversitesi YouthCrew arasında oynandı. Her iki takımda sezona 1 galibiyet 1 malubiyet ile başladı, bu maç ikisi arasında puan tablosunda üste çıkma anlamını taşımaktaydı. Maça YouthCrew takımı üst koridorda Darius, ormanda Trundle, orta koridorda Yasuo ve alt koridorda Lucian - Fiddlestick ikilisi ile başladı. Dark Passage takımı ise maça üst koridorda Mundo, ormanda Camille, orta koridorda Azir ve alt koridorda Ezreal - Tahm Kench ikilisi ile başladı. Maçın 4. dakikasında takımın başarılı üst koridor oyuncusu Kaan "Elwind" Atıcı, ormancısının baskına gelmesiyle Mundo'dan ilk kanı almayı başardı, ilk kandan yaklaşık 1.5 dakika sonra koridorda ilk önce 6. seviye olan Elwind bu sefer rakibi Panky'i birebir bir şekilde keserek hem kendine hem de takımına ikinci kill skorunu kazandırdı. Dakikalar 8'i gösterirken Dark Passage'ın orta koridoru LongB, alt nehirden ormancısının geldiğini görerek agresif bir oyunla "İmparatorluk Muhafızları" yeteneğini kullanarak Yasuo'yu kendi takım arkadaşına servis etti ve bu organizasyonda killi alan LongB oldu. Oyun orta oyunu sakin geçerken, global görev olarak ilk ejderi alan takım YouthCrew oldu. Bundan 1 dakika sonra dakika 16'da Herald'ı da alarak üst koridorun kulesinin düşmesine yardımcı oldu. Oyunda global görevlerde geri düşen Dark Passage cephesinin 21. dakikadaki Nash denemesi bir bakıma başarılı olduysa da 3 kişi baron pitinden canlı çıkamadı. Aynı senaryo 29. dakikada tekrar etti, bu sefer Nash'e girişen takım YoutCrew oldu, rabinin üstüne gelmesiyle takım savaşı başlatan YC cehpesi kazandığı takım savaşı ve sonrasında aldığı Nash ile 33. dakikada oyunu bitirerek zafere ulaşan taraf oldu.

    Günün ikinci karşılaşması, ilk 2 günde 2 galibiyet alan HWA Gaming ve henüz galibiyeti bulunmayan Royal Bandits arasında gerçekleşti. HWA cephesi maça üst koridorda Ornn, ormanda Trundle, orta koridorda Velkoz ve alt koridorda Ezreal - Braum ikilisiyle başlarken Royal Bandits cephesi maça üst koridorda Singed, ormanda Xin Zhao, orta koridorda LeBlank ve alt koridorda Lucian- Morgana ikilisiyle başladı. Maçın henüz 2. dakikasında HWA Gaming ormancısı Trix'in alt koridora erken baskını ile ilk kanı veriyor Royal Bandits takımı ve ilk kan takımın saldırı gücü taşıyıcısına (ADC) gidiyor. Oyunun 14. dakikasına kadar bundan başka bir gelişme yaşanmazken 14. dakikada Royal Bandits takımı bir anda orta koridora 5 kişi gelerek, Revanche'dan skoru eşitleyen sayıyı almayı başarıyor. Oyun bu dakikadan sonra hız kazanıyor ve her iki takımda ardı ardına sayıları alıyor. Maçın 23. dakikasında Royal Bandits takımı Nash'i alarak oyunu HWA Gamingin üzerine yıkıyor fakat oyunu bitiremiyor. ve maçın 31. dakikasında günün yıldız ismi Abbedagge'nin başlattığı takım savaşını kazanan Royal Bandits katliam yapıyor ve ligin ilk haftasaındaki galibiyetine uzanıyor.

    Günün üçüncü karşılaşması ligin yeni takımı Bursaspor Esport ve ilk iki günü galibiyetle kapatan 1907 Fenerbahçe arasında oynanıyor. Fenerbahçe takımı maça soloda Singed, ormanda Camille, orta koridorda İrelia ve alt koridorda Darius - Alistar ikilisiyle başlarken, Bursaspor takımı maça solo da Gnar ormanda Nocturne, orta koridorda Vladimir ve alt koridorda Lulu - Braum ikilisiyle başlıyor. Maçın 8. dakikasında üst koridordan kaptan Thaldrin'in orta koridora yaptığı baskınla ilk kan Frozen'a gidiyor. 10. dakikada üst koridor ikinci kulesine dayanan Thaldrin, rakip ormancının gelmesiyle durumu 1-1'e getiren skoru Ragner'e veriyor. Maçın 16. dakikasında orta koridorda gerçekleşen takım savaşında 2'ye 1 bir değişim Bursaspor lehine gerçekleşiyor. Maçın 21. dakikasında Nash deneyen Bursaspor, Fenerbahçeli oyuncuların ışınlan ile baron pitine gelmesiyle baronu bırakıp takım savaşına dönmek zorunda kalarak katliam verdi. Bir katliam senaryosu da maçın 30. dakikasında yine Bursaspor aleyhine gerçekleşti, çok güzel başladıkları takım savaşından katliam vererek çıktılar. Artık maçın sonlarına gelirken 35. dakikada Nash alan Fenerbahçe takımı galibiyete uzanan taraf oldu ve haftayı 3'te 3 yaparak kapattı.

    Günün dördüncü ve son karşılaşması Bahçeşehir Super Massive ile Doğuş Üniversitesi Aurora arasında oynandı. SuperMassive tarafı maça üst koridorda Ornn, ormanda Nocturne, orta koridorda Xerath ve alt koridorda Ezreal - Morgana ikilisiyle başladı. Aurora takımı ise üst koridorda Aatrox, ormanda Graves, orta koridorda Lulu ve alt koridorda Vladimir - Alistar ikilisiyle başladı.Dakika 7'de SuperMassive destek oyuncusu SnowFlower'ın tutturduğu "Karanlık Esaret" yeteneği ile Aurora'nın destek oyuncusu Rogu ilk kanı veriyor. Maçın 8. dakikasında ise üs koridoruna baskına giden SuperMassive orman oyuncusu Stomaged, takım arkadaşı FabFabulous'un kullandığı "Ocağın Çağrısı" yeteneği ile kitle kontrole uğrayan rakip takım oyuncusundan 2. sayıyı almayı başarıyor, 10. dakikada ise Super Massive takımının alt koridoru 4 kişi ile bunaltması sonucunda ilk kule kanı da Super Massive takımına gidiyor. Vadinin global görevlerini her zaman özenle yapan Stomaged bu maçta da iyi iş çıkardı ve ilk ejder ile beraber Herald'ı da alarak dakika henüz 16 iken Aurora'nın orta inhibitörünü açtı. Daha sonrasında üst koridordan oyunu bitirmeye gelen Super Massive cephesi dakika 21'de oyunu bitirerek haftayı 2 galibiyet 1 mağlubiyetle kapatıyor. Aurora cephesi ise haftayı 1 galibiyet 2 mağlubiyet ile tamamlıyor.

    Bu haftanın puan tablosu şu şekilde

    Kaynak: Skorer / Spor

    Fenerbahçe Bursaspor Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title