Haberler

FETÖ'nün Çağrısıyla Bank Asya'ya Destek Olduğu İçin Yargılanan Sami Boydak Tahliye Oldu

Güncelleme:

Kayseri'de 17-25 Aralık olaylarında FETÖ'nün çağrısıyla Bank Asya'ya destek oldukları gerekçesiyle yargılanan Boydak ailesinden Sami Boydak tahliye edildi.

Kayseri'de 17-25 Aralık olaylarında FETÖ liderinin üyeleri ve destekçilerine Bank Asya'ya mevduat yapma, hesap açma ve bakiye artırma çağrısında bulunmasının ardından Bank Asya'ya destek oldukları gerekçesiyle yargılanan Boydak ailesinden 7 kişinin yargılanmasına başlandı. Davada tek tutuklu sanık Sami Boydak, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu.

FETÖ KAPSAMINDA TUTUKLANAN SAMİ BOYDAK TAHLİYE EDİLDİ

15 Şubat 2018'de Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Mali Suçlar Araştırma Kurulu Başkanlığınca yapılan çalışmalar neticesinde, 17-25 Aralık olayları sırasında FETÖ/PDY liderinin çağrısı ile Bank Asya'ya destek olduğu belirlenen 7 Boydak ailesi mensubu hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerden, Sami Boydak, Yusuf Boydak, Mehmet Emin Boydak, Ayşe Boydak, Sema Boydak, İbrahim Boydak ve Merve Boydak yakalanarak gözaltına alındı. Sami Boydak tutuklanırken, diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sami Boydak Tahliye Oldu

"2002'DE FETHULLAH GÜLENLE GÖRÜŞTÜM"

2002 yılında Amerika'ya gittiğini ve iki kez FETÖ örgüt lideri Fetullah Gülen ile görüştüğünü söyleyen tutuklu sanık Sami Boydak, savunmasında şunları söyledi: Ben o dönemde maaşlı çalışandım. O tarihte bu ziyaretlerden rahatsız olmadım. 17/25 Aralık sürecine kadar oturmalara devam ettim. Oturmalara katılmayacağımı söyledim. Mehmet hoca isimli oturma hocası şirkete geldi ona da katılmayacağımı ifade ettim. Dini hassasiyetlerle, hayırsever insanların olduğu bir sohbet olduğu için o tarihlerde bu sohbetlere katılmada bir engel görmedim. Devlete hiçbir zaman ters düşmedim. Devlet varsa biz de varız. Suriye'nin durumu ortada. Hain örgütün mensupları bizi kandırdı.

"DEVLETİMDEN VE MİLLETİMDEN AF DİLEMEK İÇİN HAC'DA KURBAN KESTİM"

Soyadımdan dolayı bana yaklaştı. Örgüte bilmeden, istemeden yaptığım yardımlardan dolayı Allah şahidimdir ki vicdanen rahatsızım. 17/25'ten sonra yapılan kumpasları vatandaş olarak hemen anlayamadım. Devletim ve milletimden af dilemek için 2016 yılında hac görevimi yerine getirirken, çok sayıda kurban kestirdim. Hiçbir zaman örgüt üyesi olmadım. İnsanları kandırdılar. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin, yüce adaletinize güveniyorum. Kızımı çok özledim."

HACI İLE MEMDUH BOYDAK TANIK OLARAK DİNLENDİ

Hacı Boydak ve Memduh Boydak ise Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile tanık olarak dinlendi. Cumhuriyet Savcısı verdiği mütalaasında Sami Boydak'a 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan etkin pişmanlık hükümleri kapsamında cezalandırılıp, tutukluluk halinin devamını isterken, tutuksuz sanıklar Yusuf Boydak'a örgüt üyeliğinden, İbrahim Boydak'a ise 'örgüte yardım etme' suçundan cezalandırma talep etti. Savcı ayrıca tutuksuz sanıklar Merve, Mehmet Emin, Sema ve Ayşe Boydak'ın ise beraatını istedi.

TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti verdiği ara kararda tutuklu sanık Sami Boydak'ın, suçun vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimali, etkin pişmanlık hükümlerince tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar vererek, duruşmayı 17 Temmuz'a erteledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Aralık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title