Haberler

Samast ve Hayal İfade Verdi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in Öldürülmesine İlişkin Davada İfade Veren Sanıklardan Ogün Samast, Azmettirici Olduğu İleri Sürülen Yasin Hayal'in Kendisine Gazete Önünde Görevli Güvenlik Görevlileri ile İçerideki Çalışanları Öldürmesi Talimatı Verdiğini Savundu.

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada ifade veren sanıklardan Ogün Samast, azmettirici olduğu ileri sürülen Yasin Hayal'in kendisine gazete önünde görevli güvenlik görevlileri ile içerideki çalışanları öldürmesi talimatı verdiğini savundu.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanıklardan Çoşkun İğci'nin ifadesinin ardından, taraf avukatlarınca bazı tutuklu sanıklara sorular yöneltildi.

Yasin Hayal "Sanık arkadaşlardan biri, mahkeme ifadesinde cinayetten önce Samast'ın kendi arkadaşları ile yaptığı toplantıda merhum Hrant Dink'den bahsederken, o Ermeni'yi vuracağını söylemiş ve alkışlandığını söylediler. Bu beyanda bulunan Ogün Samast, telefonda da bana olay günü 'içeriye girip herkesi tarayayım mı' diyebilir. Bana böyle söyleyince kendisine 'orada masum insanların bulunabileceğini ve daha sonra vicdan azabı çekeriz' dedim. Böyle bir şeye kalkışmamasını söyledim. O da bana 'tamam' dedi.'' diye konuştu.

Ogün Samast da Agos gazetesi önünde Yasal Hayal ile yaptığı telefon görüşmesini anlatarak, ''Dink'in orada olmadığını söyledim. Yasin Hayal bana, 'kapıdaki güvenliklerin kafasına sık, daha sonra içeridekilerin kafasına sık' dedi'' iddiasında bulundu.

Samast ile ifadesinin çelişmesi üzerine Yasin Hayal, telefon kayıtlarının dinlenilmesini istedi. Bu talep üzerine Samast da kayıtların dinlenilerek gerçeğin ortaya çıkmasını talep etti.

Bu tartışmaların ardından Yasin Hayal ile Erhan Tuncel'in birbirlerine yaklaşarak konuştukları gözlendi.

Verilen aradan sonra başlayan duruşma devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title