Haberler

Samarra: Samarra'da Patlama

Irak'ın kuzeyindeki Samarra'da bir polis merkezine bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 2 polis öldü aralarında sivillerin de bulunduğu 17 kişi yaralandı.

Sabah saatlerinde Samarra'nın merkezindeki polis karakolu önünde bomba yüklü bir araç infilak etti. Patlamada 2 polis hayatını kaybederken 17 kişi de yaralandı. Patlamanın etkisiyle çevredeki binalarda büyük maddi hasar meydana geldi.

Eczanesi kullanılamaz hale gelen Ammar Salih, "Patlama sonrası cesetleri topraktan çıkardık. Nasıl böyle bir şey yapılabilir. Allah bunu kabul eder mi?" dedi.

Öte yandan patlamanın ardından olay yerine yakın bir yerden çekim yapan 2 gazeteci, ABD askerleri tarafından gözaltına alındı. Irak Şarkiye televizyonunda çalışan eşi gözaltına alınan Um Fatma, "Yemek yaptığım sırada bir patlama oldu sonra hastaneye gittim. Döndüğümde ABD askerleri ve Irak polisleri evimizdeydi. Evi darmadağın ettiler. Benim evden gazeteciler çekim yaptığı için evi basmışlar. ABD askerleri gazetecileri dövmüş ve gözaltına almış. Eşim de gözaltına alınan gazetecilerden biri" diye konuştu.

Göz altına alınan diğer gazetecinin de Irak Diyala televizyonu için çalıştığı öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title