Haberler

Şam: Suriye Basını Erdoğan'ın Ziyaretine Büyük Önem Verdi

Suriye Basını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dün Suriye'ye 6 Saat Süren Ziyaretini Manşetten Yayınlayarak Erdoğan'ın Şam Ziyaretinin Bölgedeki Gerginliğin Azalması Açısından Önemli Olduğunu Belirtti.

Suriye basını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Suriye'ye 6 saat süren ziyaretini manşetten yayınlayarak Erdoğan'ın Şam ziyaretinin bölgedeki gerginliğin azalması açısından önemli olduğunu belirtti.

Suriye basını, Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın fotoğrafını yayınladı. İktidar Baas Partisi yayın organı Baas Gazetesi, Erdoğan'ın Suriye ziyareti haberini, "Başkan Esad, Erdoğan'la bölgedeki gelişmeler ve ikili ilişkileri görüştü", "Erdoğan: İki taraf arasında görüş mütabakatına varıldı. Görüşmeler verimliydi" başlıkları altında yayınladı. Baas Gazetesi, iki tarafın bölgedeki gerginliği azaltmak, bölgede güvenlik ve istikrar sağlamak için gereken çabaların harcanması üzerinde anlaştıklarını belirtti.

Suriye ziyaretinin ardından Erdoğan'ın Ankara'da yaptığı basın açıklamasına yer veren El Savra gazetesi , "Esad-Erdoğan görüşmeleri" başlığı altında yayınladıkları haberi, Erdoğan'ın Türkiye, İran ve Suriye'nin Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması konusunda hemfikir oldukları açıklamasına yer verdi.

Teşrin gazetesi ise haberi "Erdoğan Esad'la bölgedeki gelişmeler ve ikili işbirliği ilişkilerini görüştü" diye verirken, her iki tarafın Türkiye ve Suriye arasında koordinasyonun sağlanmasının önemini vurguladıklarını belirtti.

Bağımsız El Vatan gazetesi de haberi, "Bölgede gerginliği azaltmak için

yoğun diplomasi" başlığı altında yayınladı. Gazete, Türkiye'nin bölge sorunlarına yönelik Türkiye, İran ve Suriye arasında ortak bir tavır sağlanmasına çalıştığını belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title