Haberler

Şam: "İsrail, BM Komitesi'nin Çalışmalarını Engelliyor" İddiası

İşgal Altındaki Arap Topraklarında Yaşayan Halkın Yaşam Koşullarını Araştırmakla Görevli Birleşmiş Milletler (BM) Komitesi Başkanı Sri Lankalı Temsilci Prasad Karıyawasam, İsrail'in, 38 Yıl Önce Kurulan Komitenin İşgal Altındaki Arap Topraklarını Ziyaret Etmesine İzin Vermediğini Söyledi.

İşgal altındaki Arap topraklarında yaşayan halkın yaşam koşullarını araştırmakla görevli Birleşmiş Milletler (BM) Komitesi Başkanı Sri Lankalı Temsilci Prasad Karıyawasam, İsrail'in, 38 yıl önce kurulan komitenin işgal altındaki Arap topraklarını ziyaret etmesine izin vermediğini söyledi.

Karıyawasam, Şam'da düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in bu icraatının komitenin çalışmalarını engellediğini belirtti. Karıyawasam, "Komitemiz, İsrail işgali altındaki toprakları ziyaret etmek ve işgal altında yaşayan vatandaşların yaşam koşulları hakkında bir rapor hazırlamak için oluşturuldu. Ancak İsrail, işgal altındaki toprakları ziyaret etmemize izin vermiyor. Bundan dolayı biz basında çıkan haberleri ve Gazze kesiminden bazı insanları Kahire'ye çağırıp yaşamları hakkında bilgi alıyoruz. Bu yıl Golan'dan ve Batı Şeria'dan bazılarını Amman'a çağırdık ve yaşamları hakkında onlardan bilgi aldık. Sözünü ettiğim tanıkları dinledikten sonra raporumuzu hazırlıyor ve Birleşmiş Milletler'e tavsiyelerde bulunuyoruz. Çalışmalarımız bununla sınırlı" dedi.

1967 yılında kurulan komite; Sri Lanka, Senegal ve Malezya büyükelçilerinden oluşuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title