Haberler

Şam: İKÖ Genel Sekreteri İhsanoğlu'nun Suriye Temasları

İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Hamas hareketinin Suriye'deki siyasi lideri Halid Meşal ve yardımcısı Musa Ebu Marzuk ile Şam'da biraraya geldi.

İKÖ Genel Sekreteri İhsanoğlu'nun, Hamas'ın siyasi lideri Meşal ile görüşmesinin ardından basın mensuplarına toplantıyla ilgili bilgi veren Meşal'in yardımcısı Marzuk, "İhsanoğlu ve Meşal arasındaki toplantıda Filistin Lideri Mahmud Abbas'ın erken seçim talebiyle ortaya çıkan gerginliğin giderilmesine odaklanıldı" dedi. İslamoğlu'nun Filistin'de iki tarafın birbirine daha yakın olabilmesi için çaba sarf ettiğini belirten Marzuk, "İhsanoğlu, Hamas yönetimindeki Filistin Hükümeti ve Devlet Başkanlığı arasında görüş birliği sağlanabilmesi için ciddi bir çalışma içinde" diye konuştu.

3 günlük Suriye ziyaretine Cumartesi günü başlayan İKÖ Genel Sekreteri İhsanoğlu, dün Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Devlet Başkanı Yardımcısı Faruk El Şara ve Dışişleri Bakanı Walid El Muallem ile görüşmelerde bulunmuştu. İhsanoğlu'nun Suriyeli yetkililerle görüşmelerinde Irak ve Filistin sorunları üzerinde durduğu ifade ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title