Haberler

Şam'da Tembeller Pazarı

Suriye'nin Başkenti Şam'da Kurulan "Tembeller" Pazarında Doğranmış Maydanozdan Oyulmuş Dolmalık Kabağa Kadar Her Türlü Mevsim Sebzesini Pişirilmeye Hazır Olarak Bulmak Mümkün.

Suriye'nin başkenti Şam'da kurulan "tembeller" pazarında doğranmış maydanozdan oyulmuş dolmalık kabağa kadar her türlü mevsim sebzesini pişirilmeye hazır olarak bulmak mümkün.

Genelde çalışan bayanların tercih ettiği tembeller pazarında bulunabilen doğranmış sebzeler, normal sebzelere oranla yüzde 50 daha yüksek fiyatla satılıyor. Bazı ev hanımlarının tembeller pazarında satılmak üzere sebze doğramak için evlerinde atölyeler oluşturdukları öğrenilirken, evlerde doğranan sebzeler pazarda naylon poşetler içinde satılıyor.

Hala Jeyrudi adlı bayan, bu pazara pişirilmeye hazır doğranmış sebzeler olmasından dolayı tembeller pazarı adı verildiğini belirterek "Doğranmış sebzeler, özellikle büyük aileler için hem zaman hem emek kazandırıyor. Ancak fiyatları biraz pahalı" dedi.

Serin Nahhas adlı bayan ise, tembeller pazarında pişirilmeye hazır her türlü sebze bulabildiklerini belirterek "Doğrusu bu memurlar için büyük kolaylık ancak fiyatlar en az yüzde elli oranında daha pahalı" diye konuştu.

Hazır sebze satıcısı Abdürrezzak da on yıldan beri pazarda çalıştığını belirterek "Doğranmış sebzeler daha önce gezgin at arabalarında satılırdı. Kış mevsimi dolayısıyla satışlarımız pek iyi değil. Sebzeleri belli bir ücret karşılığında yapan kadınlar var. Örneğin kabak ve benzeri sebzelerin doğrama ücreti olarak 5 lira ödüyoruz. Bunun yanında taşıma ücreti var. Bize çok az bir kar kalıyor" diye konuştu.

(GY-CY-CY-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title