Haberler

Şam'da Düzenlenen Arap-islam Konferansı Sona Erdi

Filistin Sorununu Desteklemek İçin Uluslararası Arap-islam Konferansı Toplantılarının Sonunda Bugün Sonuç Bildirisi Yayımlandı.

Filistin sorununu desteklemek için uluslararası Arap-İslam konferansı toplantılarının sonunda bugün sonuç bildirisi yayımlandı.

Bildiride Birleşmiş Milletler'in (BM) Amerikan yönetiminin politikasının hizmetine sokulduğu iddia edildi. 300 kişinin katıldığı ve başkent Şam'da 3 gün süren konferansın bugünkü son oturumu, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ne komşu Kunaytıra şehrinde düzenlendi. Konferansın sonunda yayımlanan sonuç bildirisinde, "Toplantıya katılanlar, Amerikan yönetiminin BM'yi kendi çıkarları doğrultusunda kullanmasını ve çifte standart politikasını kınamaktadır" denildi.

Filistin halkının başkenti Kudüs olan bağımsız bir devlet kurma hakkına vurgu yapan bildiri, Filistinli mültecilerin diyarlarına geri dönme hakkından taviz verilmemesi gereği üzerinde durdu. Bildiride, Irak halkının egemenliğini ve bağımsızlığını elde etmesi için direniş hakkı olduğu vurgulanarak, Iraklı sivilleri hedef alan cinayetlerin kınandığı ve Irak direnişinin bu cinayetlerle ilgisi olmadığı kaydedildi.

Bildiride ayrıca, toplantıya katılanların Amerikan yönetiminin komutasında İran'a yapılan dış baskılar konusunda Tahran'la dayanışma içinde oldukları vurgulandı.

(GY-EA-EA-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title