Haberler

Salt Lake Cıty: Abd Başkanı Bush'un Açıklamaları

ABD Başkanı George W. Bush, İran'ı nükleer programını durdurmaması durumunda ağır bir bedel ödeyeceği hususunda uyardı.

ABD Başkanı George W. Bush, İran'ı nükleer programını durdurmaması durumunda ağır bir bedel ödeyeceği hususunda uyardı.

ABD Başkanı Bush, İran'ın uranyum zenginleştirme programını durdurmaması durumunda, bunun bedelini ağır biçimde ödeyeceğini söyledi. Başkan Bush, "İran nükleer programı konusunda kesin bir seçim yapmak zorunda. Biz kendi seçimimizi yaptık. İran'ın programını durdurması konusunda müttefiklerimizle beraber diplomatik çözüm için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Fakat İran diplomatik çabalarımıza meydan okumaya devam ederse, bunun bedelini ağır biçimde öder. İran'ın nükleer bomba elde etmesine kesinlikle izin vermeyiz" dedi.

Bush'un Irak'a savaş açma kararının ülkelerine pahalıya mal olduğunu ileri sürenlerin Irak'taki ABD askerlerinin çekilmesi isteklerine de cevap veren Bush, "ABD askerlerinin Irak'tan çekilmeleri, Irak halkı için kesinlikle bir felaketle sonuçlanır. Bu durum ABD halkını da tehlikeye sokar" diye konuştu.

ABD askerlerinin Iraktan çekilmesi durumunda petrol zengini ülkede teröristlerin bunu istismar edeceğini ifade eden Bush, "Eğer başkent Bağdat'ı terk edersek, kendi şehirlerimizin caddelerinde de terörist saldırılarla karşılaşırız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title