Haberler

Salim Dündar'dan "Gün Akşam Oldu"

Mehmet Can Mincinozlu'nun kendi sesiyle, dizideki müzik grubu tarafından "rock" versiyonuyla ikinci kez seslendirildi.

Usta sanatçı Salim Dündar; Show TV'nin yeni dizisi "Gün Akşam Oldu"da seslendirmek üzere stüdyoya girerek, 1972 yılında kendisine ödül kazandıran aynı adlı eseri yeniden yorumladı. Dizinin 13 Ekim Perşembe akşamı 2. bölümünde yayınlanan şarkı, aynı bölümde Mehmet Can Mincinozlu'nun kendi sesiyle, dizideki müzik grubu tarafından "rock" versiyonuyla ikinci kez seslendirildi.

Salim Dündar'ın, ilk olarak 1972 yılında Altın Mikrofon Yarışması'nda seslendirdiği ve kendisine 2.lik ödülü getiren "Gün Akşam Oldu"; Dündar'a 1962 yılında, eserin bestecisi Neyzen Ali tarafından verildi. Bursa'da çalıştığı yıllarda, Neyzen Ali'nin kendisine, geleceğinin yakın zamanda değişeceğini söylemesi ve eseri hediye etmesi üzerine, planlamadığı halde 1 ay içinde İstanbul'a taşınan sanatçı, İstanbul'da baterist olarak Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası'nda çalışmaya başladı. Kısa süre sonra güçlü sesi ve yorumculuğu Şerif Yüzbaşıoğlu tarafından keşfedilen Dündar, orkestranın üçüncü vokali oldu. Dündar, "Gün Akşam Oldu" şarkısını zaman zaman seslendirmek istese de, şarkı hak ettiği ilgiyi göremeyince, tam 10 yıl aradan sonra 1972 yılında Altın Mikrofon Yarışması'nda seslendirdi. Eser, tüm Türkiye'de büyük bir yankı uyandırdı ve zamanın çoğu sanatçısı tarafından repertuara alındı.

Salim Dündar, kendisi için çok büyük anlam taşıyan "Gün Akşam Oldu"yu yeniden yorumlamak üzere, yıllar sonra, Show TV'nin aynı adı taşıyan dizisi için stüdyoya girdi. Şarkının sadece ilk üç bölümünü seslendirerek diziye özel yeni bir yorum sunan sanatçı, şarkının tamamını orijinal yorumuyla, yakın zamanda piyasaya çıkaracağı "Ama Sen Yoksun" adlı albümde müzikseverlerle paylaşmaya hazırlanıyor.

"Gün Akşam Oldu" dizisinin ikinci bölümünde Eşref Bey (Halil Ergün) ve Serap Hanım'ın (Filiz Akın) şarkısı olarak, Dündar'ın yorumuyla yayınlanan eser, Dündar'ın hemen ardından, Mehmet Can Mincinozlu tarafından seslendirildi. Gerçek hayatında da müzikle ilgilenen Mincinozlu'nün, dizide canlandırdığı Ediz karakteri tarafından, ölen annelerinin anısına rock versiyonuyla seslendirilen şarkı, izleyiciler tarafından olumlu eleştiriler aldı.

Ekranlara Gold Film imzasıyla gelen "Gün Akşam Oldu"nun yapımcılığı Faruk Turgut'a, yönetmenliği Andaç Haznedaroğlu'na ait. Senaryosunu ise Nuran Evren Şit ve Elif Usman'ın kaleme aldığı dizi, Perşembe akşamları saat 20:00'de Show TV'de!.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title