Haberler

Salihli Demirköprü Barajı'nda Son 30 Yılın Rekoru

Salihli'nin Demirköprü Barajı'nda su seviyesi 780 milyon metreküpe ulaşarak Ocak ayı itibariyle son 30 yılın rekoru kırıldı.

Salihli'nin Demirköprü Barajı'nda su seviyesi 780 milyon metreküpe ulaşarak Ocak ayı itibariyle son 30 yılın rekoru kırıldı. Ayrıca oluşabilecek risklere karşı barajdan su salınmaya başlandı.

Salihli Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Fikret Ceylan, 1 milyar metreküp kapasiteli Demirköprü Barajı'nda su seviyesinin rekor değerlere ulaştığını söyledi. Barajdaki doluluk oranının yüzde 80'lere ulaştığını belirten Ceylan, "Bugünkü su rezervleri sayesinde en az 2 yıl sulama sezonunda su sıkıntısı yaşanmayacak" dedi.

30 YILIN OCAK AYI REKORU

Bölgenin özellikle tarımsal sulamada ve elektrik enerjisi üretiminde en önemli barajlarından biri olan Demirköprü Barajı'nda Ocak ayları itibariyle 30 yılın rekoru kırıldı. Demirköprü

Barajı ve Gölmarmara Gölü'ndeki su rezervleri hakkında bilgi veren Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Fikret Ceylan " Demirköprü Barajı'nın maksimum su seviyesi

1 milyar 22 milyon metreküptür. Baraj kotu ise 244.20'dir. Şuanda Demirköprü Barajı'nda su seviyesi 780 milyon metreküpe ulaştı. Baraj kotu ise 240'a yaklaştı. Barajdaki doluluk oranı ise yüzde 80 seviyelerine yaklaştı.

Son yıllarda hiçbir zaman üst üste bu denli doluluk oranı olamamıştı."

GÖLMARMARA GÖLÜ COŞTU

Salihli'nin Gölmarmara Gölü'ndeki değerler hakkında da bilgi veren Ceylan "Gölmarmara gölünün kotu 79.20. Su hacmi ise 321 milyon metreküp. Şuanda gölümüzün kotu 76.90'a ulaştı. Su hacmi ise 180 milyon metreküpü aşmış durumda" dedi.

BARAJIN KAPAKLARI AÇILDI

Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Ceylan, doluluk oranındaki ciddi artışa da dikkat çekerek, "Demirköprü Barajı'ndaki görevli arkadaşlar, barajda sürekli ölçüm yapıyor. Su seviyesi rekor seviyeye ulaştı ve şuanda su tahliyesine başlandı. Barajdan saniyede 50 metreküp su bırakılıyor. Bu suyun yüzde 50'i Gölmarmara Gölü'ne yüzde 50'i de Gediz nehrine akıtılıyor. Su salma işlemine rağmen, barajdaki su seviyesi de artmaya devam ediyor." diye konuştu.

ÇİFTÇİ SUYA DOYACAK

Ceylan son olarak "Barajdaki su rezervi sayesinde çiftçimiz suya doyacak. En az 2 yıl Salihli ve yöre çiftçisinin tarımsal sulamada herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyoruz. Devlet Su İşleri (DSİ) ve sulama birliklerinin koordineli ve uyumlu çalışmaları sayesinde artık bundan sonra da tarımsal sulamada sorun yaşamayacağımız kanaatindeyiz." dedi.

Öte yandan 400 milyon metreküp kapasiteli Gördes Barajı'ndaki su seviyesinin şuanda 42 milyon metreküp su bulunduğu, 75 milyon metreküp kapasiteli Avşar barajında 53 milyon metreküp ve 120 milyon metreküp kapasiteli Sevişler Barajı'nda ise 93 milyon metreküp su bulunduğu öğrenildi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gölmarmara Salihli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title