Haberler

Salihli'de Hes Tepkisi

Manisa'nın Salihli İlçesi, Allahdiyen Mahallesi'nde, yaptırılacak olan hidroelektrik santralinin (RES) katılım toplantısı, mahalle sakini ve çevrecilerin tepkileri nedeniyle yapılamadı.

Manisa'nın Salihli İlçesi, Allahdiyen Mahallesi'nde, yaptırılacak olan hidroelektrik santralinin (RES) katılım toplantısı, mahalle sakini ve çevrecilerin tepkileri nedeniyle yapılamadı. Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Hes'i yapmayı planlayan Hitit Elektrik Üretim A.Ş. yetkilileri kahvehanenin kapatılması ve tepkiler nedeniyle toplantı yapılamayınca, tutanak tutup, ayrıldı.

Allahdiyen Mahallesi, Kömürcü, Bozburun ve Kurşunlu Dereleri üzerine Hitit Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan 24 megavatlık Kocayatak Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali için bugün Yılmaz Kahvehanesi'nde katılım toplantısı düzenlendi. Mahallerinde HES istemeyen bir grup ve çevreciler, toplantının yapılacağı kahvehaneyi kapattı. Kahvehanenin önüne "HES istemiyoruz" yazılı bir de pankart asıldı. Mahalleli ve çevrecilerin protestosuna CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Tur Yıldız Biçer, CHP Manisa eski Milletvekili Sakine Öz, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Yalım Şenkaya, Salihli Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Rıza Gülmez, Kurşun Kaplıcaları Müdürü Serkan Sözer, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Salihli Ziraat Odası Başkanı Necati Aktürk, Birleşik Haziran Hareketi, Çevre Dernekleri, Gediz Havzası Erezyonla Mücadele, Ağaçlandırma, Çevre ve Kalkınma Vakfı (GEMA Vakfı), KESK, Sardes Doğa Sporları ve Dağcılık Kulübü (SARDOK), İzmir Elektrik Mühendisleri Odası yetkilileri de destek verdi.

Allahdiyen Mahallesi sakinleri adına konuşan İslam Horzum, Kocayatak Regülatörü ve Hidroelektrik Santralini ne pahasına olursa olsun yaptırmayacaklarını söyledi. HES'le ilgili sürecin daha yeni başladığını belirten Horzum, "Bugün sadece 90 dakikalık maçın sadece ilk 5 dakikası oynandı. Gösterdiğimiz direnç sayesinde bugün başarılı olduk. Bu direnç, bizde olduğu sürece hiç kimse buraya gelip bu santrali kuramaz. Biz gerekirse dozerlerin, kepçelerin önüne yatacağız" diye konuştu.

"BU DERELER HEPİMİZ"

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu da "Bu coğrafya bizim. Atalarımızdan miras kaldı. Biz de bu mirası çocuklarımıza bırakacağız. Bu süreçte bu şirket içimizden bazılarına kanca takabilir. Ama görüyorum ki bu birliktelik, bu projenin sonlandırılmasına kadar gidecek. Bu dereler hepimizin" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise, "Bugün birbirimizden güç aldık ve omuz omuzayız. Bugün gerçekten çok güzel bir başlangıç yaptık. Mücadelemiz, sonuna kadar omuz omuza devam edecek" dedi.

"Suyumuzun asla ve asla bir şirketin eline geçmesine izin vermeyeceğiz" diyen CHP Manisa eski Milletvekili Sakine Öz ise "Sonuna kadar sizinle beraber olacağım" diye konuştu.

Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve HES'i yapmayı planlayan Hitit Elektrik Üretim A.Ş. yetkilileri kahvehanenin kapatılması ve tepkiler nedeniyle toplantı yapılamayınca, tutanak tutup, ayrıldı. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tur Yıldız Biçer Mazlum Nurlu HES Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title