Haberler

Salihli'de, Hasta Çocuklardan Anlamlı Sergi

Manisa'nın Salihli İlçesinde Özel Bir Hastanede Tedavi Gören Hasta Çocukların Yaptığı Resimler ile Yazdıkları Şiirler, Hastane Girişinde Sergilendi.

Manisa'nın Salihli ilçesinde özel bir hastanede tedavi gören hasta çocukların yaptığı resimler ile yazdıkları şiirler, hastane girişinde sergilendi.

Özel Can Hastanesi'nde görevli çocuk doktoru İsmail Hakkı Aktaş, kendisine muayeneye gelen çocukların daha çabuk iyileşmelerini sağlamak ve onları tedavi sürecinde motive etmek amacıyla resim yapmaya yönlendirdi. Çocuklara şiir de yazdıran Dr. Aktaş, hasta çocukların yazdığı şiir ve yaptıkları resimlerin hastanede sergilenmesini sağladı.

Açılışı yapılan anlamlı sergi hastaneye gelen vatandaşların ilgisini çekerken, Dr. İsmail Hakkı Aktaş çalışmayla ilgili açıklama yaptı. Aktaş, "Hastanemize ve bana muayeneye gelen hasta çocukları motive etmek için bu yola başvurduk. Bu uygulamaya çocuklar da çok büyük ilgi gösterdi. Kısa sürede toplam 26 parçadan oluşan resim ve şiirlerden oluşan eserlerimiz oldu. Elimizdeki bu anlamlı eserleri vatandaşlarla paylaşmak istedik. Hastanemizin girişinde herkesin görebileceği şekilde "Şiir ve Resim Köşesi" oluşturduk. İlaç ve mama firmaları da bu projemize ortak olup çocuklara ödül verme kararı aldılar. Çok mutlu olduk. Ayrıca bu yöntem çocukların iyileşmesine de olumlu katkı yaptı."dedi.

(ES-MY-ÖA) 03.06.2008 17:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title