Haberler

Salihli Chp, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Veriliş Yıldönümünü Kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Salihli İlçe Başkanı Mazlum Nurlu, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 78.Yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Salihli İlçe Başkanı Mazlum Nurlu, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 78. Yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Nurlu, açıklamasında şunları dile getirdi: "Kadınlarımızın siyaset ve yönetim kademelerindeki temsil oranlarının yükselmesi ve siyasal yaşamdaki etkinliklerinin artmasının, ülkemize güç kazandıracağı kuşkusuzdur. Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet, akılcılığı ve bilimselliği temel alarak yurttaşları çağdaş dünyanın değerleriyle buluşturmuştur.Atatürk ilke ve devrimleri ile toplumsal yaşamın her alanında eşitliği amaçlayan köklü değişiklikler

gerçekleşmiş

ve laiklik ilkesi yaşama geçirilerek demokratikleşme sürecine hız kazandırılmıştır. Bu önemli süreçte, Cumhuriyet'in özüyle bağdaşmayan çağdışı kurum ve kurallar kaldırılmış, kadın-erkek ayrımı olmaksızın kişi hak ve özgürlükleri genişletilmiştir. Büyük Önderimiz Atatürk, Türk Ulusu'nun güçlü kılınması için, kadının yüceltilmesi gereğine inanmış, toplumsal ve hukuk düzeninde yaptığı devrimlerle, Türk kadınının toplumsal konumunun yükseltilmesini sağlamıştır. Kadın hakları konusunda temel belge olan Medeni Yasa'nın 1926 yılında kabul edilmesi ile çağdaş toplum düzenine geçilmiş, uzun yıllar boyunca görmezden gelinen kadınlarımız, ekonomik, siyasal ve sosyal haklara kavuşturulmuş, yaşamın çeşitli alanlarında karşılaşılan eşitsizlik ve ayrımcılığın kaldırılması için önemli bir adım atılmıştır." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Mazlum Nurlu Salihli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title