Haberler

Saldırıya Uğrayan Hacılar Zılgıtlarla Karşılandı

Hac vazifelerini yapmak üzere bir ay önce Suudi Arabistan'a giden ve dönüş yolunda Suriye'de saldırıya uğrayan 27 kişilik Türk hacı kafilesini taşıyan otobüs, memleketleri Şanlıurfa'da zılgıtlarla karşılandı.

Hac vazifelerini kasap olarak yapmak üzere bir ay önce Suudi Arabistan'a giden ve dönüş yolunda Suriye'de saldırıya uğrayan 27 kişilik Türk hacı kafilesini taşıyan otobüs, memleketleri Şanlıurfa'da zılgıt ve Türk bayraklarıyla karşılandı. Saldırının şokunu üzerinden atamayan hacılar yakınlarına sarılarak, "Bu vatanın kıymetini bilin. Bilmeyenin ne dini, ne imanı, nede Allah'ı vardır" dediler.

Hac ziyaretini tamamladıktan sonra önceki gün gün karayoluyla Suudi Arabistan'dan yola çıkan ve Suriye üzerinden Türkiye'ye geçmek isteyen içerisinde 27 hacının bulunduğu otobüs, Suriye'nin Humus kentti yakınlarında uzun namlulu silahlarla tarandı. 2 kişinin yaralandığı saldırının ardından camları kırılan, lastikleri patlayan ve hasar gören otobüsleri ile yeniden yola çıkan hacılar, akşam saatlerinde Şanlıurfa'ya ulaştı. Şanlıurfa'ya gelen hacılar, kendilerini Türk bayrakları ile karşılayan yakınlarını görünce gözyaşına boğuldu. Yakınlarına sarılarak ağlayan hacılardan İmam Asut, "Bu vatanın kıymetini bilin. Türkiye gibi bir ülke yok. Bu ülkenin kıymetini bilmeyenin ne dini, ne imanı, ne de Allah'ı vardır" diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

'SALDIRININ ŞOKUNU HALA YAŞIYORUZ'

26 Türk hacısını taşıyan 46 yaşındaki Erhan Sürmeli yönetimindeki 71 EP 806 plakalı otobüs, saldırı sırasında 3 kurşunun isabet etmesiyle patlayan lastikle Türk sınır kapısına ulaştı. Suriye'de yaşadıkları ve yaklaşık 10 dakika süren saldırının şokunu üzerlerinden atamadıklarını ifade eden hacılardan Mehmet Arpacı, "Türkiye'ye gelirken yolumuzu kaybettik ve ıssız bir noktada askerler barikatlarla önümüz kesti. Nereli olduğumuzu sordular ve Türk olduğumuzu öğrenince sinirlenip Başbakan'ımıza hakaret ettiler. Tartışmanın uzamaması için yolumuza çıkmak isterken bizden rüşvet istediler vermeyince de otobüsümüze ateş etmeye başladılar. Korkudan ne yapacağımızı şaşırdık. Kendimizi otobüsün içerisinde yerlere attık, mermilerden korunmak için de hacdan getirdiğimiz bidonlar içersindeki zemzem sularını ve tencereleri kendimize siper ettik" diye konuştu.

Arpacı, yaşananların ardından Türkiye'ye gelirken, güzergah üzerinde yanan araçlara ve işkence edilen insanlara rastladıklarını da kaydetti.

Saldırıya uğrayan hacılar kırık camla yaptıkları yolculuk sırasında üşümemek için kalın kıyafetler giydiklerini ifade etti. Gözyaşları arasında hacıları karşılayan yakınları ise, 'Sevdiğimiz insanlara kavuştuğumuz için Allah'a şükrediyoruzö dedi.

Öte yandan Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçtikten sonra Şanlıurfa'ya saldırıya uğrayan kafilenin yanı sıra 81 Şanlıurfalı hacı adayı daha kente geldi. Yakınları tarafından Türk bayrakları ile karşılanan hacılar, dualar eşliğinde evlerine gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title