Haberler

Saldırıya Tepkiler Sürüyor: "Saldırı Bir Arada Yaşama İradesine"

Demokratik Kitle Örgütleri ve Siyasi Parti Temsilcileri Hrant Dink'in Öldürülmesini "Barış İçinde Bir Arada Yaşama İradesine Yapılmış Alçakça Saldırı" Olarak Niteledi.

Demokratik kitle örgütleri ve siyasi parti temsilcileri Hrant Dink'in öldürülmesini "Barış içinde bir arada yaşama iradesine yapılmış alçakça saldırı" olarak niteledi.

TMMOB, Türk Tabipleri Birliği(TTB), Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Emek Partisi(EMEP), Demokratik Toplum Partisi (DTP), Türk Diş Hekimleri Birliği ve Haber-Sen ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda şiddetle kınadıkları saldırının Türkiye'de barış içinde bir arada yaşama iradesine yönelik olduğunu kaydetti.

TMMOB açıklamasında "Bu saldırı kardeşlbik ve barış içinde bbir arada yaşama taleplerine karşı yapılan alçakça bir saldırıdır. Bu saldırı emekten halktan insanlıktan yana olanların şiddetle, tereddütsüzce kınadığı reddettiği lanetlediği bir saldırıdır" denildi.

TTB, "Ülkemizde son günlerde hakim kılınmaya çalışılan barışçıl havanın dağıtılması, topluma şiddet ve korkunun egemen olması amacıyla gerçekleştirildiğini düşündüğümüz saldırıyı kınıyor, gerçek sorumluların bir an önce tespit edilmesini yargılanmasını istiyoruz" dedi.

Elektrik Mühendisleri Odası, yıllardır oyananan aynı oyunun tekrarlandığını ifade ettiği açıklamasında, "Düşünce özgürlüğü önünde insanların yaşam güvencesinin olmaması büyük bir engel olarak durmaktadır. Ne yazık ki bu engel, katbillerin ve bu katliamların arka planlarında yer alan aktörlerin ortaya çıkrılamaması nedeniyle her geçen gün daha da büyümektedir" görüşüne yer verdi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve yardımcısı Aysel Tuğluk, Hrant Dink'e yapılan saldırıyı şiddetle kınarken, "Bu saldırı, Türkiye'de halkların barış içinde bir arada yaşama iradesine, özgür düşünceye yönelik bir saldırıdır" dedi.

Türk ve Tuğluk, DTP Eşbaşkanları sıfatıyla yaptıkları açıklamada, Türkiye'nin önemli bir düşünce adamını yitirdiği ifade ederek, saldırının Türkiye'de bir arada yaşama iradesine yönelik olduğunu belirtti.

EMEP açıklamasında "Tetikçisi kim olursa olsun, bu kburşunllar bugün hepimize, demyokrasi mücudilisine tüm Tbürkiye'ye sıkılmıştır. Çığırından çıkmış milliyetçiliğe, saldırganlığa lenç girişimlerine çanak tutanların, 'duyarlı vatandaş' payesi verenlerin ektiklerinin meyveleridir" görüşü dile getirildi.

Türk Diş Hekimleri Birliği açıklamasında da "Hrant Dink'e saldırı nereden gelmiştir bilmiyoruz. Ama bu cinayetin ülkemizi hangi karanlık emellerin içine çekmek için yapıldığını çok iyi biliyoruz" denildi.

Haber-Sen de yaptığı yazılı açıklamada, saldırının demokrasiyi içine sindiremeyen güçlerce gerçekleştirdiğini belirterek, saldırının demokrasiye ve halklarının bir arada yaşama isteklerine yapıldığını ifade etti.

Diplomasi Muhabirleri Derneği, gazeteci Hrant Dink'e sıkılan kurşunun Türkiye demokrasisine ve basın özgürlüğüne sıkıldığını belirterek faillerin bir an önce yakalanarak adalet önüne çıkartılmasını istedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title