Haberler

Saldırının Hemen Ardından Çekilen Dehşet Fotoğrafları..

Korsanların Saldırdığı Türk Gemiciler Türkiye'de...

KORSANLARIN SALDIRDIĞI TÜRK GEMİCİLER TÜRKİYE'DE...

Cüneyt Sancaktar korku dolu dakikaları anlattı:

"Ellerindeki otomatik silahlarla herkesi sindirdiler. Sağı solu dağıtmaya başladılar.

"Herkesin ceplerindeki paraları ve elektronik eşyaları aldılar. Merdivenlerde ikinci kaptanı bıçakladılar, yere düşürdüler. Demir çubuklarla saldırdılar. Gözleri dönmüş haldeydiler"

Saldırının hemen ardından çekilen fotoğraflar göreni dehşete düşürüyor

Nijerya'nın Lagos limanı'na girmek için sıra beklerken korsanların silahlı saldırısına uğrayan Türk gemisi Özay-5 'in omzunda yaralı ikinci kaptanı Volkan Seçkin ile üç personel bugün akşam saatlerinde İstanbul'a geldi.

Air France Fransız Havayollarına ait bir uçak Paris aktarmalı olarak Atatürk Havalimanı'na gemi personelinden elektrik zabiti Cüneyt Sancaktar korsanlar gemiye biner binmez yardım butonuna bastığı için gemiyi kaçıramadıklarını sadece soygun yapıp kaçtıklarını ancak kaçarken de bıçaklı saldırı yaptıklarını belirterek şöyle konuştu: "Birden bire sessiz bir şekilde güverteye çıkan korsanlar mürettebatı etkisiz hale getirdiler. Ellerindeki otomatik silahlarla herkesi sindirdiler. Sağı solu dağıtmaya başladılar. Herkesin ceplerindeki paraları ve elektronik eşyaları aldılar. Merdivenlerde ikinci kaptanı bıçakladılar, yere düşürdüler.Demir çubuklarla saldırdılar. Gözleri dönmüş haldeydiler. Ben bu arada olayı bütün dünyaya haber verecek sisteme bağlı butona bastım. Benim butona bastığımı fark edince kafama vurdular ve hemen birbirleriyle haberleşip sürat motoruna atlayıp kaçtılar. Butona basmasaydım gemiyi kaçıracaklardı. Biz de hemen harekete geçtik. Limana girdik . Bu arada yaralı arkadaşlarımıza ilk yardımı kaptanımız yaptı.Bu konuda eğitimliydi.Yaklaşık 5 saat sonra karaya çıkabildik ve tedavi olduk. Ancak yeterli olmadı.Şimdi İstanbul'da hastaneye gideceğiz"

Özay-5 gemisinin ikinci kaptanı Volkan Seçkin ise omzundan yaralandığını tedavi için İstanbul'da hemen hastaneye gitmesi gerektiğini belirterek konuşmadı. Bu arada Atatürk Havalimanı'na babası Cüneyt Sancaktar'ı karşılamak için gelen kızı Damla Sancaktar ise sevinçli olduklarını ve babalarını bağışladığı için Allaha şükrettiklerini söyledi.

FOTOĞRAFLAR

Bu arada saldırının hemen ardından çekilen fotoğraflar göreni dehşete düşürüyor. Fotoğraflarda yaralanan mürettebat yeralıyor. Yaralılar acı içinde yardım beklerken çekilen fotoğraflar olayın boyutunu ortaya koyuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title