Haberler

Saldırıda Hayatını Kaybeden Milletvekili Ganim Toprağa Verildi

Uğradığı Bombalı Saldırıda Hayatını Kaybeden Lübnan Falanjist Partisi Milletvekili Antuan Ganim'in Cenazesi, Bugün Beyrut'un Doğu Yakasında Binlerce Kişinin Katıldığı Bir Törenle Son Yolculuğuna Uğurlandı.

Uğradığı bombalı saldırıda hayatını kaybeden Lübnan Falanjist Partisi Milletvekili Antuan Ganim'in cenazesi, bugün Beyrut'un doğu yakasında binlerce kişinin katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Önceki gün 5 kişinin ölümüne, 71 kişinin de yaralanmasına neden olan patlamanın meydana geldiği Sin el Fil bölgesindeki hastaneden alınan Ganim ve yol arkadaşlarının naaşları, cenaze marşı eşliğinde ilk olarak Falanjist Partisi'nin karargahına getirildi. Burada gerçekleştirilen tören sonrasında Lübnan bayrakları ve 14 Mart'ı oluşturan partilere ait flamaları taşıyan binlerce kişinin omuzlarında Kalbul Akdas Maruni Kilisesi'ne getirilen cenazeler için dini tören yapıldı. Cenaze törenine Suriye karşıtı 14

Mart grubu liderleri Saad Hariri, Semir Çaca, Velit Canbolat ve Emin Cemayel de tam kadro katıldı.

Ganim suikastı, Lübnan Anayasası'na göre 24 Eylül'de başlayacak olan ve 2 ay süreyle sınırlı olan cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin start almasından sadece bir kaç gün önce meydana geldi. Lübnan Parlamentosu'nda sayısal üstünlüğe sahip olan 14 Mart Grubu milletvekilleri, Ganim suikastına rağmen Salı günü gerçekleştirilecek olan ilk tur oylamaya katılacaklarını açıkladı.

El Müstakbel Hareketi lideri Saad Hariri ve siyasi müttefiki Sosyalist İlerleme Partisi Başkanı Velit Canbolat, suikasttan Suriye'yi sorumlu tutarken, muhalefetin başını çeken Hizbullah ise Lübnan'ın istikrarını ve güvenliğini hedef alan bu patlamanın, iktidar ve muhalefet arasında Cumhurbaşkanlığı konusunda anlaşmaya varılmasına ramak kala gerçekleştiğini söyleyerek, suikastı işleyenlere verilecek en iyi cevabın uzlaşı ortamını galip kılmak olduğunu belirtti.

Diğer taraftan Lübnan Hükümeti Birleşmiş Milletler'e (BM) çağrıda bulunarak Ganim suikastı dosyasının da Lübnan'da meydana gelen ve BM Komisyonu'nun araştırma konusu olan diğer siyasi suikastlara ilave edilmesini istedi.

(SA-CY-CY-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title