Haberler

Saklı Cennet" Bayram Tatiline Hazır

Trakya'nın "saklı cenneti" olarak adlandırılan, doğası, tarihi, denizi ve lezzetleriyle ön plana çıkan Kırklareli, Ramazan Bayramı'nda alternatif tatil yapmak isteyenlere ev sahipliği yapacak.

ÖZGÜN TİRAN - Trakya'nın "saklı cenneti" olarak adlandırılan, doğası, tarihi, denizi ve lezzetleriyle ön plana çıkan Kırklareli, Ramazan Bayramı'nda alternatif tatil yapmak isteyenlere ev sahipliği yapacak.

Son yıllarda popülaritesini arttıran kent, içinde barındırdığı tarihi, doğası ve lezzetleriyle Balkan ülkelerinden konuklarının yanı sıra Japon misafirlerinin de ilgisini çekmeye başladı.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük longoz ormanlarında dolaşmak, İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'in dökümhanesinde tarihi koklamak, sakin şehir Vize'de dinlenmek isteyenler, tatil rotalarına Kırklareli'ni de ekliyor.

Trakya'nın Karadeniz kıyılarındaki meşe ve çam ağaçlarından oluşan Yıldız Dağları, eteklerinde keyifli bir yolculuk ile içinde yarasaların gözleneceği bölgenin turizme açık tek mağarası Dupnisa'yı gezmek ve bölgenin lezzetli etinden yapılan yemeklerin tadına bakmak isteyenler de tatil için Kırklareli'ni tercih ediyor.

Sakin şehir ağında bulunan Vize'de konaklamak isteyenler ise Geç Roma dönemine ait Trakya'nın tek antik tiyatrosu, kalesi ve tarihi Gazi Süleyman Paşa Camisi'ni gezdikten sonra, Kıyıköy beldesinde deniz ve doğa ile baş başa bir tatil geçirebiliyor.

Köftesi, eti, peyniri, süt ve süt ürünleri gibi gastronomi anlamında da adından söz ettiren kent, misafirlerine eşsiz lezzetleri tatma fırsatı da sunuyor.

"Saklı cennet" bayram tatiline hazır

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "saklı cennet" olarak adlandırılan kentin bayram tatiline hazır olduğunu söyledi.

Kırklareli'nin görülmeye değer ender yerlerden olduğunu ifade eden Bilgin, "İnanıyorum ki özellikle Karadeniz'e kıyısı bulunan İğneada ve Kıyıköy turizm açısından Türkiye'nin önemli değerlerinden. Bölgemiz yurt içinden ve yurt dışından misafirlerini ağırlamaya hazır. Özellikle Ramazan Bayramı'nda alternatif tatil yapmak isteyenler bölgemizin tarihi, kültürel, doğal ve turistlik yerlerini görmeye bekliyoruz." dedi.

"Türkiye'nin neredeyse her bölgesini gezdim, ancak böyle güzellik görmedim." diyerek konuşmasını sürdüren Bilgin, tüm yerli ve yabancı turistleri bölgenin eşsiz güzelliklerini görmeye davet etti.

Kentin mavisi ve yeşiliyle göz doldurduğunu anlatan Bilgin, şöyle devam etti:

"Ülkemizin diğer turistik bölgelerine baktığınızda yeşiliyle, doğasıyla, deniziyle aslında çok önde olan bir yer. Bütün vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz. Yabancılarla ilgili de acentelerle iletişim haline geçip burada çok ciddi bir turizm altyapısının oluşturulması gerektiği kanaatindeyim. Ama inanıyorum burası turizm açısından Türkiye'nin önemli değerlerinden biri haline gelmemesi için hiçbir neden yok. Çok rahat üst seviyelerde turist çekebilir. Hatta burada Orta Doğu, Uzak Doğu ve Avrupa'dan turistleri de ağırlamaya hazırız."

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Trakya Bölgesi Kırklareli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title