Haberler

Sakka'nın Avukatı Osman Karahan, Serbest Bırakıldı

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde Duruşma Sonrası Gözaltına Alınan Avukat Osman Karahan, Çıkarıldığı Mahkemece Serbest Bırakıldı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde duruşma sonrası gözaltına alınan Avukat Osman Karahan, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

El Kaide üyesi oldukları gerekçesiyle 4 kişinin yargılandığı duruşma sonrası dün adliye bahçesinde gözaltına alınan Osman Karahan, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülmüştü. Polislere görevlerini yaptırmamak için direndiği ve suçluyu kayırdığı öne sürülen avukat Karahan bugün emniyetteki işlemleri sonrası Beşiktaş'taki İstanbul adliyesine getirildi. Nöbetçe savcı tarafından ifadesi alınan Karahan, örgüte yardım ve yataklık, görevi yaptırmamak için direnmek, suçluyu kayırmak ve devletin kurum ve organlarını aşağılamak iddiasıyla tutuklanması istemiyle mahkemeye sevkedildi. Nöbetçi mahkeme tarafından sorgulanan Karahan, serbest bırakıldı. 01.00 sıralarında sonuçlanan makkeme sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Karahan, "Bu ülkede hakkı savunmak, avukatlık yapmanın bedeli budur. Polisi şikayet etmenin bedeli sopadır, gözaltına alınmaktır. istanbul barosuna ve arkadaşlarıma teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title