Haberler

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü 10 Mayıs'ta Sahiplerini Buluyor

Sabancı Üniversitesi ve Amerika'nın En Saygın Düşünce ve Araştırma Merkezlerinden Brookings Enstitüsü İş Birliğiyle Organize Edilen Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü'nün İkincisi, 10 Mayıs'ta Washington D.c'de Brookings Enstitüsü'nde Gerçekleştirilecek Bir Törenle Sahiplerini Bulacak.

Sabancı Üniversitesi ve Amerika'nın en saygın düşünce ve araştırma merkezlerinden Brookings Enstitüsü iş birliğiyle organize edilen Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü'nün ikincisi, 10 Mayıs'ta Washington D.C'de Brookings Enstitüsü'nde gerçekleştirilecek bir törenle sahiplerini bulacak.

Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı'nın katılacağı törenin öncesinde, Sakıp Sabancı Konferans Serisi'nin üçüncüsü gerçekleştirilecek. Konferans serisinin bu yıl konuğu olan ABD eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Richard Holbrooke, "Türkiye ve ABD: Kesişme Noktasında Vazgeçilmez Müttefikler" başlıklı bir konuşma yapacak.

Bu yıl konusu "Balkanlar ve Ortadoğu'da Osmanlı Mirasına Dair Algılama" olarak belirlenen yarışmaya, Türkiye'den ve uluslar arası akademik çevrelerden gönderilen çalışmalar arasında yapılan ön eleme sonucu 42 makale katılmaya hak kazandı. Yarışmaya yurt dışından başvurular Belçika, Bulgaristan, Kanada, ABD, Almanya, Yunanistan, Moldovya, Norveç, İsrail ve Sırbistan'dan oldu.

Yarışmanın uluslar arası jürisinin koordinatörlüğünü Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü Prof.Dr. Üstün Ergüder yürütüyor. Prof. Ergüder, "Balkanlar ve Ortadoğu'da Osmanlı Mirasına Dair Algılama" başlığı altında bu yıl kendilerine çok sayıda üstün nitelikte araştırma geldiğini söyledi.

Başvuruların önemli bir bölümünün yurt dışı kaynaklı olduğuna dikkat çeken Prof. Ergüder, şöyle konuştu: "İlki geçtiğimiz yıl verilen Uluslararası Sakıp Sabancı Ödülü'nün çok önemli bir hedefi var. Genç araştırmacıları Türkiye ile ilgili çeşitli konularda araştırma yapmaya teşvik etmek ve Türkiye'de olduğu kadar yurt dışında da ülkemiz hakkında, 'entelektüel merak ve ilgi uyandırmak'. Bu sene yarışma konusunun bu hedefe ulaşmada önemli bir rolü olacağına inanıyorum. Bu sene, yurt içi ve dışından saygın

üniversite ve araştırma kurumlarında görevli araştırıcılardan gelen ve Osmanlı'nın Balkanlar ve Ortadoğu'da bıraktığı mirasa dair algılamayı çok farklı boyutlarıyla ve disiplinler arası bir anlayışla ele alan eserler bunun en önemli göstergesi. Uzun vadede tüm bu eserlerin Türkiye çalışmalarına ciddi katkı getirecek bir kaynak oluşturmasını bekliyoruz."

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü Jürisi, Prof.Dr. Cornell Fleischer (Chicago Üniversitesi), Prof.Dr. Cemal Kafadar (Harvard Üniversitesi), Prof.Dr. Metin Kunt (Sabancı Üniversitesi), Prof.Dr. Maria Todorova (Illinois Üniversitesi), Prof.Dr. Elizabeth Zachariadou (Insitute for Mediterranean Studies in Rethymnon, Hırvatistan), Prof.Dr. Sami Zubaida (Birkbeck College, Londra Üniversitesi), Prof.Dr. Walter Denny (Massachusetts Üniversitesi) ve Prof.Dr. Israel Gershoni (Tel Aviv Üniversitesi)'nin

aralarında bulunduğu uluslar arası arenada tanınmış saygın uzman ve akademisyenlerden oluşuyor.

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü, 2007 yılı için birinciye 20.000 ABD doları, ikinciye 10.000 ABD doları, üçüncüye ise 5.000 ABD doları olarak belirlendi.

"Balkanlar ve Ortadoğu'da Osmanlı Mirasına Dair Algılama" başlığı altında yarışma katılımcılarından çalışmalarında, saha araştırması, arşiv veya el yazmalarının incelenmesi ya da kalitatif veri toplama yöntemleriyle, Osmanlı İmparatorluğu'nun Balkanlar ve Ortadoğu'da bıraktığı tarihi, kültürel, ekonomik ve politik mirasa dair "algılamaları" incelemeleri ve analiz etmeleri isteniyor.

SAKIP SABANCI ULUSLARARASI ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ

Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onursal Başkanı merhum Sakıp Sabancı'nın vasiyeti üzerine, geçtiğimiz yıl ilki verilen Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü, Türk ve İslam Sanatı, Türkiye'nin Tarihi, Ekonomisi, Sosyolojisi gibi alanlarda veriliyor.

Sabancı Üniversitesi ve Amerika'nın en saygın düşünce ve araştırma merkezlerinden Brookings Institution iş birliğiyle verilen Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü'ne katılan çalışmalar uluslar arası alanda tanınan yerli ve yabancı uzmanlardan oluşan bir jüri tarafından değerlendiriliyor.

2006 yılında Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü'nü, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü öğretim üyelerinden Yard.Doç.Dr. Lerna K. Yanık, "Köprü, Kavşak ve Tampon Bölge Kavramlarından Öteye: Türkiye'nin Gelecekteki Uluslararası Rolünü Tanımlamak" başlıklı çalışmasıyla kazanmıştı.

(CHT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title