Haberler

Sakin Şehir'e 3 Mavi Bayrak

İzmir'in Seferihisar İlçesi, Sığacık Büyük Akkum, Akarca ve Ürkmez Plajları'na Mavi Bayrak takmaya hak kazandı.

Türkiye'nin ilk Sakin Şehri unvanını alan İzmir'in Seferihisar İlçesi, Sığacık Büyük Akkum, Akarca ve Ürkmez Plajları'na Mavi Bayrak takmaya hak kazandı.

Bayrakların göndere çekilmesinin ardından törene katılan İzmir 2'inci Bölge CHP Milletvekili Adayı Mehmet Ali Susam, Seferihisar'ın CHP'li Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, CHP Seferihisar İlçe Başkanı Koray Acaroğlu, Avukat Şehrazat Mercan, ÇETKODER Basın Sözcüsü Ümit Bora, çevre dernekleri ve çok sayıda vatandaş, Sığacık Körfezi'nde kurulması planlanan Orkinos Balık Çiftliği tehlikesine karşı körfezde nöbet tutan Sığacık'lı balıkçılar ziyaret etti.

Mavi bayrak kriterlerine göre düzenlemeler yaparak TURÇEV'e (Türkiye Çevre Vakfı) yaptığı başvurunun olumlu sonuçlanmasıyla Sığacık Büyük Akkum, Akarca ve Ürkmez Plajları'na Mavi Bayrak takmaya hak kazanan Sakin Şehir Seferihisar, 2011 yılının ilk Mavi Bayraklarını Büyük Akkum Plajı'nda yapılan törenle göndere çekti. Mavi Bayrağı İzmir Çevre Koordinatörü Uğur Burhan Yıldırım'ın elinden alan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mavi Bayrağın aynı zamanda büyük bir sorumluluk gerektirdiğini de belirterek, "Şimdi bu plajlara hep birlikte daha çok dikkat edeceğiz, daha iyi koruyacağız, daha temiz tutacağız" dedi. Törene katılan protokol üyeleri ve sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar Mavi Bayrak töreninin ardından Sığacık Körfezi'nde kurulması planlanan Orkinos Balık Çiftliği tehlikesine karşı körfezde nöbet tutan Sığacık'lı balıkçıları ziyaret etti.

UĞRAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Burada bir basın açıklaması yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü. Bu önemli günde Orkinos Balık Çiftliği'ne karşı mücadelemizden söz etmeden geçemezdik. Çevre Bakanlığı bizim aldığımız 'Yürütmeyi Durdurma Kararı'na itiraz etmişti. Danıştay Dava Daireler Kurulu Çevre Bakanlığı'nın itirazını reddetti. Fakat tabii ki devamını getirecekler. Vazgeçeceklerini hiç sanmıyorum. Uğraşmaya devam edecekler. İyi bilsinler ki biz de uğraşmaya devam edeceğiz. Onların buraya girmemesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

REFERANDUM YAPMADAN NÜKLEER SANTRALE ONAY VERMEYECEĞİZ

CHP İzmir Milletvekili ve 2'inci Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Ali Susam, CHP iktidarında doğayla barışık siyaset anlayışını getireceklerini belirterek, referandum yapmadan nükleer santrallere onay vermeyeceklerini belirtti.

Basın açıklamasının ardından Sığacık Körfezi'nde Balık Çiftliği tehlikesine karşı sırayla nöbet tutan Sığacıklı balıkçılar teknelerle ziyaret edildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title