Haberler

Sakatlar Haftası Etkinlikleri

Sakatlar Haftası Nedeniyle Zonguldak Sakatlar Derneği Atatürk Anıtına Çelenk Koydu.

Sakatlar Haftası nedeniyle Zonguldak Sakatlar Derneği Atatürk Anıtına çelenk koydu.

10-16 Mayıs Sakatlar Haftası nedeniyle Türkiye Sakatlar derneği Zonguldak Şubesi tarafından Valilik binası önünde tören düzenlenerek Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakıldı. Düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Celil Demirci, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlköğretim okulu öğrencileri Cansu Turgut ve Selma Özsoy'un engellilere hitap eden şiirlerini okudu. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Celil Demirci, "Sakatlar Haftası etkinlikleri açılış töreninde bir araya geldik. Bu etkinliklerde toplumda engelli vatandaşların var olduğunu ve onlarında yaşama sımsıkı sarılarak bir şeyler yapmaya çalışacağını göreceğiz. Engellerin onları aslında hiçte engellemediğini göreceğiz. Son yıllarda hazırlanan yasalarla engellilerin birçok sorunlarına çözümler getirilmiştir. Bizler milli eğitim müdürleri olarak okullarımızda eğitim gören engelli öğrencilerimizin sorunlarını çözmek ve onlarında akranları gibi eğitim almalarını sağlama çabası içerisindeyiz' dedi.

Törene katılan öğrenciler, "Sizlerden armağan olarak yalnızca sevgi, barış ve dostluk istiyoruz" yazılı pankart açtılar.

(ET-ET-Y) 10.05.2008 14:39 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title